Politie Zuid-Holland-Zuid

18/5 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

18-05-2005 - persberichten district II

OVERVALLEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
PAPENDRECHT- Een 37 jarige man uit Rotterdam is overvallen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 17 mei 2005 omstreeks 13.50 uur op een parkeerplaats aan de Parkweg. Er werd een aanzienlijk geldbedrag buit gemaakt. De man stond op de parkeerplaats met een vrachtauto om op de plattegrond te kijken naar een adres waar hij een vrachtje moest afleveren. Hij stapte uit en opende het rechter portier om het juiste adres op te zoeken. Hij werd plotseling met zijn hoofd tegen de cabine geduwd. Hij zag dat het drie mannen waren. Ze hielden hem vast en tegelijkertijd werd het geld uit zijn portemonnee gestolen. De mannen deden het portier dicht waarbij de hand van de 37 jarige man klem kwam te zitten tussen het portier. Hij gilde het uit van de pijn. De mannen gingen er in een personenauto vandoor in onbekende richting. Een omwonende hoorde de man gillen en roepen. Hij waarschuwde de politie. De 37 jarige man is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn hand en is vervolgens overgebracht naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of weten van de overval worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DOORRIJDER AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT- Een 45 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. De aanrijding gebeurde op dinsdagmiddag 17 mei 2005 omstreeks 15.00 uur in de Gerrit van Dalenstraat. Daar reed de man met zijn personenauto tegen een geparkeerde auto aan. Een getuige noteerde het kenteken. Politieagenten hielden de man in zijn woning in Dordrecht aan. Hij kreeg na overleg met de officier van justitie een boete van 220 euro die hij direct betaalde. Ook draait hij op voor de schade. Na verhoor is hij heengezonden.

GEWAPENDE OVERVAL
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ALBLASSERDAM- Op dinsdagavond 17 mei 2005 omstreeks 18.05 uur vond bij een supermarkt aan het Scheldeplein een gewapende overval plaats. Net na sluitingstijd komt een jongeman de winkel binnen en vraagt aan de caissière of hij nog binnen mag. Als dit mag loopt de jongen de winkel in en komt zonder iets te kopen terug. Vervolgens loopt hij richting kassa en bedreigt de 18 jarige caissière met een mes. Hij pakt daarop een nog onbekend geldbedrag uit de kassa, verlaat de winkel en fiets weg in de richting van het Lammetjeswiel. De caissière kwam met de schrik vrij. Een zoekactie door verschillende politieautos in de omgeving leverde geen resultaat op. De politie onderzoekt de overval en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben van de overval of iets weten worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ROODLICHTCONTROLE
LEERDAM- Tijdens een roodlichtcontrole op de Meent hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode licht negeerden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 17 mei 2005 van 16.00 tot 18.00 uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op dinsdagavond 17 mei 2005 omstreeks 23.45 uur is op de van Andel Spruytlaan een 36 jarige man uit Tiel door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De verdachte was tevens niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs. Hij had een Joegoslavisch rijbewijs, terwijl hij al 15 jaar in Nederland woont. In het bureau blies hij ver boven de streep (655 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

ONDERWEG
LEERDAM- Een 47 jarige man uit Leerdam is door politieagenten aangehouden omdat hij met een bijl onderweg was om zijn familie wat aan te doen. Zover kwam het niet, want hij werd op de Stationsweg aangehouden. Het gebeurde op woensdagochtend 18 mei 2005 omstreeks 03.45 uur. Politieagenten kregen een melding dat hij onderweg was. Ze troffen hem aan met een rugzak waar de bijl uitstak. Hij werd overgebracht nar het politiebureau en ingesloten. Na controle bleek dat hij tevens stond gesignaleerd om gehoord te worden over een bedreiging die hij eerder deed.