Politie Zuid-Holland-Zuid

18/5 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

18-05-2005 - Persberichten district I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 21 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagochtend 17 mei 2005 in een woning aan de Isaac Sweersstraat. De man schopte en sloeg zijn 20 jarige vriendin uit Dordrecht tijdens een ruzie. Daarna zette hij haar buiten de deur. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

DORDRECHT- Een 19 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagavond 17 mei 2005 omstreeks 18.10 uur in een woning aan de Bloys van Treslongstraat. De man gooide zijn 21 jarige schoonzus uit Capelle aan de IJssel zodanig hard op de grond dat ze per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het bleek dat ze kneuzingen en mogelijk rugletsel had opgelopen. De mishandeling vond plaats nadat de 21 jarige vrouw zich bemoeide met een ruzie tussen de verdachte en haar zus. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT- Op dinsdagmorgen 17 mei 2005 is na een tip in een woning aan de Vossiusstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Er werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij met ongeveer 260 planten aantroffen. De planten en de toebehoren waaronder lampen en filters werden in beslag genomen en direct vernietigd. Er werden (nog) geen aanhoudingen verricht. De politie kent de eigenaar en heeft deze ontboden voor het afleggen van een verklaring. De politie maakt proces-verbaal op.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 57 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 28 bestuurders die geen gordel droegen, 28 bestuurders die te snel reden en 1 bestuurder die niet hands-free belde. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 17 mei 2005 op de Galileilaan, de Overkampweg, de Copernicusweg en de Merwedestraat. In totaal werden 600 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Alle overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagavond 17 mei 2005 omstreeks 21.00 uur is op het Vogelplein een 50 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (700 ugl/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uren heengezonden.

WISSELTRUC MISLUKT
DORDRECHT- Op woensdagochtend 18 mei 2005 omstreeks 00.55 uur is op de Nieuwbrug een 39 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De verdachte wisselde kort voor de aanhouding van plaats met een 46 jarige vriend. Politieagenten zagen deze wisseltruc en hielden de verdachte aan.. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (590 ugl/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op woensdagochtend 18 mei 2005 omstreeks 03.50 uur is op de Volkerakweg een 26 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (590 ugl/l). In zijn auto troffen politieagenten 2 gebruikerseenheden harddrugs aan. Hij verklaarde dat deze van een vriendin waren. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

TRAANGAS
DORDRECHT- Twee mannen van 21 en 23 jaar uit het Franse Saint- Denis zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagavond 17 mei 2005 omstreeks 21.10 uur op de Azijnplaats. De twee werden tijdens een routine controle aangehouden. De 23 jarige verdachte had een busje traangas bij zich en de 21 jarige man kon zich niet legitimeren. Ook waren ze in bezit van softdrugs. Van de softdrugs deden ze afstand. Ze zijn ingesloten en worden in de loop van woensdag 18 mei 2005 met een dagvaarding heengezonden.

AUTO TERUGGEVONDEN
DORDRECHT- Op dinsdagavond 17 mei 2005 is op de Adjudant H. P. Kosterstraat een gestolen auto teruggevonden. De rode Ford Escort was in het Pinksterweekend gestolen vanaf de Lombokstraat.