Gemeente Wageningen

De heer B. van Holst Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer B. van Holst uit Wageningen heeft vanmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de burgemeester van de gemeente Zevenaar de heer J.A. de Ruiter. De heer Van Holst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Aanleiding tot decoratie is zijn afscheid als bestuurder binnen de waterscouting, een onderdeel van Scouting Nederland. De heer Van Holst kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens het Admiraliteitsweekend van de Admiraliteit Neder Rijn op 1e Pinksterdag te Giesbeek.

Sinds 1986 is de heer Van Holst voorzitter van Admiraliteit Neder Rijn. Deze Admiraliteit is een regio-overschrijdende organisatie die de belangen behartigt van de waterscoutinggroepen in het Admiraliteitsgebied. Het Admiraliteitsgebied omvat waterscoutinggroepen uit Wageningen, Arnhem, Giesbeek en Lobith. Het Admiraliteitsgebied is onderdeel van de regio Klein Gelderland waar de heer Van Holst sinds 2000 vice-voorzitter van is. Deze beide functies heeft de heer Van Holst vandaag neergelegd. Wel blijft hij binnen de Regionale Nautische en Technische Commissie (R.N.T.C.) van de Admiraliteit actief als coördinator en trainer.

De scoutingloopbaan van de heer B. van Holst, die geboren werd in Rotterdam en in 1973 naar Wageningen verhuisde om onderwijzer te worden aan de Margrietschool, beslaat een periode van meer dan 50 jaar. Als kind werd hij al lid van een scoutinggroep in Delft. Na zijn verhuizing naar Wageningen trad hij toe als zeeverkennersleider bij de Musinga-Rijn groep. Bij deze waterscoutinggroep, onderdeel van de Admiraliteit Neder Rijn, trad hij na 8 jaar toe tot het groepsbestuur.

De heer Van Holst heeft tweemaal een waarderingsteken van Scouting Nederland in ontvangst mogen nemen. In 1992 ontving hij het zilveren waarderingsteken en in 1999 het gouden waarderingsteken van Scouting Nederland. En vandaag een koninklijke onderscheiding. Het gemeentebestuur van Wageningen feliciteert de heer Van Holst van harte met deze eervolle onderscheiding.