Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 20 2005

Klankborden over het centrum van Mook
Het gemeentebestuur streeft ernaar, dat Mook een aantrekkelijker centrum krijgt.
Op de kruising Groesbeekseweg/Gelrestraat/Kon. Julianastraat wil de Stichting Gemeenschapshuis Mook graag een nieuw gemeenschapshuis realiseren in combinatie met een sporthal. Tegelijkertijd wil de gemeente bekijken of het in Mook bestaande winkelcentrum een beter toekomstperspectief kan worden geboden door verhuizing naar die plek. Door de concentratie van deze voorzieningen kan een levendig dorpshart ontstaan, temeer als dat ook als verblijfsgebied wordt ingericht. Een en ander zou betaald moeten worden uit de opbrengsten uit woningbouw boven de te realiseren voorzieningen en op de plekken, die door verplaatsing van voorzieningen beschikbaar komen. Samen met Woonmaatschappij Maasland uit Ravenstein onderzoekt de gemeente of deze plannen haalbaar zijn.

In januari is een druk bezochte informatie-avond in het gemeenschapshuis gehouden. Op deze avond hebben de heren Bram Verheijen, projectontwikkelaar van Woonmaatschappij Maasland, en Sjaak Thijssen, projectbegeleider namens de gemeente, uitgelegd hoe het haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd. Na afloop van de avond konden belangstellende buurtbewoners zich melden voor deelname aan een klankbordgroep, waarin de ontwikkelingen regelmatig besproken zullen worden. Deze klankbordgroep is inmiddels gevormd.

In een eerder stadium zijn alle wensen geïnventariseerd en is een doorrekening gemaakt, die resulteert in een groot financieel tekort. Dat betekent, dat er keuzes gemaakt moeten worden, want de gemeente is niet in de positie om een omvangrijk tekort voor haar rekening te nemen, als ze dat al zou willen. Om die keuzes te kunnen maken worden de ruimtelijke mogelijkheden onderzocht, waarbij er antwoord dient te komen op de volgende vragen:

- kunnen de gewenste voorzieningen op een in de omgeving passende manier in het centrum van Mook worden gesitueerd en zo ja, op welke wijze?

- in welke mate is woningbouw op en in de buurt van de gewenste voorzieningen mogelijk?

In een tweetal workshops met alle betrokken partijen zijn de uitgangspunten voor een stedenbouwkundig plan geformuleerd. Op basis daarvan zal door de stedenbouwkundig adviseur van de gemeente, BRO uit Tegelen, een plan worden uitgewerkt.

In een eerste bijeenkomst op donderdag, 12 mei jl. is de gevormde klankbordgroep over de geformuleerde uitgangspunten geïnformeerd en is haar mening daarover gevraagd.
Het is de bedoeling, dat het uitgewerkte plan met een daarbij behorende exploitatie-berekening na advisering door de Commissie Grondgebied de basis vormt voor overleg met de provincie. Uit dat overleg moet duidelijk worden of de provincie kan instemmen met de plannen en bereid is subsidie te verstrekken in het plantekort. De conclusies daaruit zullen aan de gemeenteraad worden voorgelegd als resultaat van het haalbaarheidsonderzoek.

Referendum Europese Grondwet op 1 juni 2005

Wijziging aantal stemlokalen
Op 1 juni 2005 zullen anders dan gebruikelijk slechts 3 stemlokalen gebruikt
worden.
In Mook: Seniorenhof ten Hove, de Hove
In Molenhoek: Gemeenschapshuis, Esdoornlaan
In Middelaar: Gemeenschapshuis, Dorpsstraat

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 17 mei 2005, 19.30 uur

- Herbenoeming ombudsman

- Vorming Regionale Sociale Dienst

- Dorps Omgevings Programma

Commissie Grondgebied
Woensdag 18 mei 2005, 19.30 uur

- Groenstructuurplan

- Dorps Omgevings Programma

- Onttrekking aan de openbaarheid parkeerterrein Singel
- Bestemmingsplanherziening nabij restaurant De Jansberg

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 19 mei 2005, 19.30 uur

- Jaarrekening 2004

- Aanwijzing accountant

- Bespreking Kerncijfers IPG 2003

Raadsvergadering
Donderdag 9 juni 2005, 19.30 uur

Overzicht data welstandscommissies

Kleine commissie
De vergaderingen van de kleine commissie vinden plaats in het gemeentehuis te Mook om 14:00 uur op:

- 23 mei

- 6 juni 2005.
De agenda is de maandag vooraf aan de vergadering in te zien in het gemeentehuis.

Grote commissie
De leden van de grote commissie vergaderen op:

- 26 mei

- 9 juni
om 9:00 uur in de gemeente West Maas en Waal en vanaf 13:45 uur in de gemeente Wijchen.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. (024) - 69 69 147.

Verleende bouwvergunningen

Bouwadres
Omschrijving Verzonden Mook :
Startsedijk 1 ophogen kap bijgebouw 13 mei 2005
Molenhoek:
Franciscanessenstraat 10
terrasoverkapping 13 mei 2005

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.
Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 - 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres
Omschrijving
Mook :
Lindeboom 24 vervangen voorgevel kozijn
Molenhoek:
Middelweg 34 dakkapel

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 - 69 69 147.

RUIMTELIJKE ORDENING
vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan:


- voor de bouw, ter vervanging van de bestaande woning, van twee vrijstaande woningen op het perceel Stationsstraat 20 te Molenhoek

Inzageperiode: de bouw- en situatietekeningen incl. ruimtelijke onderbouwing met bijlagen van woensdag 18 mei 2005 t/m dinsdag 14 juni 2005 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;
Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook.
Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024 - 6969148

VERKEER

Tijdelijke verkeersmaatregel
Dinsdag 24 mei speelt voetbalvereniging Eendracht Mook een jubileumwedstrijd tegen NEC. In het belang van de verkeersveiligheid is besloten de rijsnelheid ter hoogte van het sportpark De Maasvallei in Mook die dag terug te brengen naar 30 km./uur. Deze tijdelijke snelheidsverlaging zal tevens ingesteld worden in de periode van 9 t/m 22 augustus 2005 wanneer Eendracht haar jubileumfestiviteiten organiseert op het sportpark. Gedurende deze periode zal de toegang tot het sportpark afgesloten zijn voor het verkeer. Inzage: van 17 mei t/m 28 juni 2005
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;

- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 131

Berichttype Inforubriek Ter Sprake