Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 18 mei 2005

HCA maakt de strategische keuze om iRenaissance wereldwijd te implementeren.

Holland Colours NV in Apeldoorn, fabrikant van kleurpigmenten en -concentraten voor de productie van kunststoffen, heeft onlangs de strategische keuze gemaakt om iRenaissance, het ERP-systeem van Ross Systems, wereldwijd te implementeren. In zeer korte tijd is de nieuwe oplossing geconfigureerd waarna de implementatie van het eerste land is gestart. Mexico is recent live gegaan en de roll-out van de productielocaties Hongarije, Indonesië, Nederland, USA en de vijf verkoopkantoren is inmiddels van start gegaan. Naar verwachting zijn alle locaties voor het einde van 2005 live met iRenaissance.

HCA biedt momenteel werk aan zo'n 450 mensen en telt vier productielocaties in Hongarije, Indonesië, Nederland en de USA en zes verkoopkantoren over de hele wereld. Elke productielocatie was tot voor kort autonoom, had een eigen manier van werken ontwikkeld en gebruikte een eigen administratie- of ERP-systeem. Voor de onderlinge informatie-uitwisseling en het doorvoeren van veranderingen in processen en procedures werkte deze decentralisatie sterk belemmerend. Bovendien streefde HCA met het oog op de vele internationale klanten naar dezelfde kwaliteit van dienstverlening op alle vestigingen. Nadat HCA de strategische keuze had gemaakt om de manier van werken op de verschillende vestigingen te stroomlijnen en de aansturing vanuit het internationale hoofdkantoor in Apeldoorn te centraliseren, lag de keuze voor iRenaissance voor de hand.

"Om tot een goede keuze te komen hebben we eerst alle werkprocessen geanalyseerd en een blauwdruk ontwikkeld van de ideale procesflow en alle subprocessen, waaraan het ERP-systeem zo veel mogelijk moest voldoen", zegt Gert Jan Luiten, CFO van Holland Colours NV. "Ook zijn de systemen voor administratie en rapportage gestandaardiseerd. We stelden twee belangrijke eisen: we zochten een leverancier met kennis van de chemische industrie en we stelden hoge eisen aan de productieplanning en -aansturing. Wij zijn namelijk geen procesbedrijf, dat bulkpartijen op basis van een forecast produceert, maar we leveren klantspecifieke producten uitsluitend op basis van concrete orders. Voor onze klanten zijn een hoge leverbetrouwbaarheid en zo kort mogelijke levertijden van groot belang. Dat is een hele andere manier van werken."

Uit een lijst van tien aanbieders werd uiteindelijk Ross Systems gekozen. Vooral vanwege de uitgebreide ervaring in de chemische industrie en specifieke functionaliteit zoals receptuurbeheer voor de procesindustrie. iRenaissance wordt in de hele breedte geïmplementeerd: niet alleen de administratieve en financiële modules, maar ook die voor het beheer van de productie en de logistiek.

"Nu al blijkt dat iRenaissance voor ons erg veel toegevoegde waarde levert," vervolgd Gert Jan Luiten, "De bedrijfsvoering is veel efficiënter en beter beheersbaar geworden. De financiële gegevens kunnen snel geconsolideerd worden, waardoor bedrijfsresultaten sneller en beter inzichtelijk worden. Daarnaast heeft harmonisatie plaatsgevonden van producten en recepturen, waardoor de onderlinge informatie-uitwisseling enorm verbeterd is."


---

Noot voor de pers: meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rosssystems.nl . Voor vragen over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynke_de_jong@rossinc.com.

Over Ross Systems
Ross Systems Inc., brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, de farmacie en de voedingsmiddelenindustrie en voor producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan 1.200 grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen, waar de 30 medewerkers zich bezighouden

Ross Systems is onderdeel van chinadotcom corporation (Nasdaq: CHINA), één van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde enterprise software en mobiele applicaties in China en Azië. Bij het bedrijf werken zo'n 2.000 werknemers, die actief zijn in veertien landen. Meer informatie over chinadotcom corporation is te vinden op www.corp.china.com.