Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Kroeglopertoernooi Delft makkelijke prooi voor koppel Werle/Willemze

Zondag 15 mei organiseerde de Delftsche SchaakClub voor de tweede keer het zeer geslaagde Cirrus Kroeglopertoernooi. Maar liefst 66 (27 meer dan de eerste editie in 2004) koppels zwierven deze stralende dag door de Delftse binnenstad en troffen elkaar achter het bord. Nadat rond een uur of 12 alle koppels compleet waren, werden zij de binnenstad ingestuurd voor zeven rapidpartijen van 20 min p.p.p.p. In een zonnig Delft was het goed toeven in de op wandelafstand van elkaar gelegen kroegen. Het weer was zo goed, dat de partijen gedeeltelijk op terrassen werden gespeeld. Al wandelend en spelend kregen alle schakers veel van het prachtige centrum van Delft te zien. Voor sommigen was dit een eerste kennismaking.

Rond 19.30 uur keerde iedereen weer terug in het Denksportcentrum en werd duidelijk dat het koppel Jan Werle en Thomas Willemze het enige koppel was dat geen enkel match- en bordpunt had laten liggen (14 match- en bordpunten uit 7 ronden). Zij werden op de voet gevolgd door Edwin van Haastert en Sven Bakker, die slechts een half bordpuntje hoefden af te staan. De derde plek werd opgeëist door het duo Joost Michielsen en Wouter van Rijn met 12 matchpunten.

Bij de prijsuitreiking werd menig team verrast met een prijs doordat zij in de eindrangschikking op een zogenaamde priemgetal plaats waren geëindigd. Direct na de prijsuitreiking werd het warm buffet geopend en genoten bijna 70 deelnemers en de organisatie van een zeer smaakvolle Chinese maaltijd.
Na afloop van het warm buffet bleven er nog heel veel schakers hangen om na te borrelen en/of nog wat potjes te vluggeren. Tegen 12 uur waren de meeste schakers inmiddels richting huis of de Delftse binnenstad vertrokken en kwam er een einde aan een lange maar zeer geslaagde en gezellige dag!

Gezien het succes van deze tweede editie kan de organiserende Delftsche Schaakclub niet meer om een derde editie heen. Hou komend jaar dus eerste Pinksterdag vrij in de agenda.


---