1e persbericht van woensdag 18 mei 2005

Eindhoven 18-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na mishandeling vriendin aangehouden

In een woning in Woensel-Zuid is woensdag om 1.40 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had in de woning zijn 37-jarige vriendin mishandeld. De vrouw woont in deze woning. Hij had haar geslagen, waardoor ze enkele blauwe plekken aan het hoofd had. De man had ook door een glasplaat getrapt waardoor hij gewond raakte aan zijn voet. Nadat de wond in het ziekenhuis was behandeld is de man ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Dinsdag om 16.20 uur zijn op het Winkelcentrum Woensel twee Eindhovenaren van 18 en 16 jaar oud aangehouden. Een 12-jarig Eindhovens meisje zag dat enkele mannen haar fiets wegnamen en waarschuwde de politie. Politiemensen zagen twee mannen die aan het signalement voldeden lopen en hielden hen aan. De fiets werd ook gevonden. Woensdagmorgen werden in hun woning nog twee Eindhovenaren van 16 en 14 jaar oud aangehouden. Zij zouden ook bij de fietsendiefstal betrokken zijn. De fietsendieven zijn allemaal voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbreker opgepakt

Dinsdagmorgen is in de Edisonstraat een 25-jarige Eindhovenaar opgepakt. De man had vroeg in de morgen ingebroken bij een bedrijf aan de Marconilaan. Het alarm ging echter af en de inbreker ging er zonder buit vandoor. Hij liep daarbij recht in de armen van een surveillerende motoragent. De inbreker had zijn gereedschap nog op zak. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Someren: Illegale arbeiders het land uitgezet

De Vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie hebben dinsdag gezamenlijk een controle uitgevoerd bij een tuinbouwbedrijf in Someren. Op een aspergeveld troffen de diensten zeven Bulgaren aan die hier illegaal aan het werk waren. Zij zijn aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting dat ze donderdag het land worden uitgezet.

Someren: Auto weggenomen na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Brouwer is in de nacht van dinsdag op woensdag een Toyota Landcruiser met het kenteken 92-BK-JZ weggenomen. De sleutels werden uit de woning weggenomen. Om binnen te komen is een raam opengebroken. Verder verdwenen uit de woning enkele cds, computersoftware en een leren jas.

Valkenswaard: Dronken automobilist botst tegen boom

De politie heeft woensdag om 1.30 uur op de Waalreseweg een 45-jarige man uit Achel (B) aangehouden. Hij was een uur eerder met zijn auto op de Maastrichterweg tegen een boom gebotst. Omdat de bestuurder gedronken had maakte hij zich uit de voeten. Nadat hij werd aangehouden is bij de man een alcoholpromillage van ruim 0,7 vastgesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.