Ingezonden persbericht


Gezocht: maatjes voor kinderen

Ben jij iemand die graag met kinderen omgaat? Gaat het jou aan het hart als kinderen het moeilijk hebben? Heb jij het zo goed en wil je anderen in jouw geluk laten delen? Dan zijn de projecten van NIM Maatschappelijk Werk wellicht iets voor jou.

NIM Maatschappelijk Werk heeft een aantal projecten waarbij kinderen die zich in een lastige situatie bevinden tijdelijke ondersteuning krijgen van vrijwilligers. Het doel van de projecten is te voorkomen dat kinderen in de professionele hulpverlening terechtkomen. Per april 2005 zijn de vrijwilligersprojecten Vitalis, Mate4You en BeO (Begeleide Omgangsregelingen) ondergebracht onder een paraplu. NIM Maatschappelijk Werk is op zoek naar gemotiveerde mannen en vrouwen die kinderen willen begeleiden voor de volgende projecten:

Vitalis is een maatjesproject dat zich richt op kinderen uit gezinnen waar door (tijdelijke) problemen weinig aandacht voor hen is. Kinderen worden begeleid door een 'grote broer of zus.' Een vrijwilliger haalt het kind op een vaste dag per week thuis op, om gedurende drie à vier uur activiteiten, zoals knutselen of spelletjes te ondernemen. Het uitgangspunt bij deze activiteiten is dat het kind er plezier aan beleeft en even onbezorgd kind kan zijn. Op deze manier laat de vrijwilliger het kind positieve ervaringen opdoen en geeft het kind de nodige extra steun en aandacht.

Mate4You is een zelfde soort project als Vitalis, maar richt zich specifiek op kinderen met Diabetes.

Het BeOproject (Begeleide Omgangsregelingen Project) is bedoeld om moeizaam verlopende of stagnerende omgangsregelingen tussen niet-verzorgende ouder(s) en kinderen met behulp van vrijwilligers weer op gang te brengen. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij de omgangsregeling. Deze hulp kan bestaan uit het halen en brengen van kinderen. Of het op verzoek van hulpverleners aanwezig zijn bij het bezoek aan de niet-verzorgende ouder en ook het aanwezig zijn bij een omgangsregeling tussen uithuis geplaatste kinderen en hun ouders.

NIM Maatschappelijk Werk zoekt mensen vanaf 23 jaar die voor minstens 1 jaar een kind willen begeleiden. Er worden geen opleidingseisen gesteld of ervaring in de hulpverlening. Wij vragen wél: flexibiliteit, creativiteit, stabiliteit en enige levenservaring. Vrijwilligers moeten een 'verklaring omtrent gedrag' kunnen overleggen. NIM biedt vrijwilligers deskundige begeleiding, een inwerkprogramma en onkostenvergoeding.

Iedereen die zich aangesproken voelt is van harte welkom op de informatieavond op woensdag 1 juni 2005, 19:30-21:00 uur, NIM Bureau Oost, Groesbeekseweg 3 Nijmegen. Graag aanmelden bij: Angela Koning, projectleider vrijwilligers, NIM hoofdbureau 024-32 32 751 of a.koning@nim.nl

Mensen die wel vrijwilliger willen worden, maar niet bij de informatieavond aanwezig kunnen zijn kunnen ook met bovengenoemde persoon contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Simone van den Broek
stafmedewerker communicatie NIM Maatschappelijk Werk Panovenlaan 1
6525 DZ Nijmegen
tel: 024 3 29 77 32
fax: 024 3 24 55 58