Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


18 mei 2005


APELDOORN - Snorfietser onder invloed


De politie heeft dinsdagavond (17/05) op de Adelaarslaan een 53-jarige snorfietser uit Apeldoorn aangehouden die behoorlijk onder invloed van alcohol was. De politie kreeg rond 22.45 uur melding dat er een snorfietser gevallen zou zijn. De politie trof de man aan die net door een voorbijganger overeind werd geholpen. Hij verklaarde tegenover de politie gevallen te zijn en bovendien, zei hij, had hij te veel gedronken. Hij blies later op het politiebureau een promillage van 2,2. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding


Een 51-jarige dronken automobilist uit Apeldoorn heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (18/05) op de kruising Sluisoordlaan/Laan van Zevenhuizen een 58-jarige plaatsgenoot in zijn auto aangereden. De 51-jarige sloeg woensdagmorgen vroeg rond 00.40 uur rechtsaf de Sluisoordlaan in. Hij hield hierbij niet voldoende rechts, vloog uit de bocht en botste tegen de auto van de 58-jarige man. De gewaarschuwde politie constateerde dat de veroorzaker alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 2,5. De politie vorderde het rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (17/05) vanaf de Kruizemuntstraat een auto gestolen. Het gaat om een groene Skoda Octavia met het kenteken 98-GP-SK. De 64-jarige eigenaar ontdekte dinsdagmorgen rond 10.00 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Politie houdt verdachte aan


De politie heeft inde nacht van dinsdag op woensdag (18/05) in zijn woning in Apeldoorn een 45-jarige Apeldoorner aangehouden die eerder drie terrasstoelen had gestolen. De man nam de stoelen mee vanaf een restaurant aan de Loolaan en fietste er mee naar zijn woning. Onderweg beschadigde hij met de stoelen een taxi. De taxichauffeur waarschuwde de politie die de man later in zijn woning aanhield. De politie trof in de schuur de drie stoelen aan. De politie hield de verdachte aan en nam hem voor verhoor mee naar het politiebureau.


APELDOORN - Apeldoorner nog celstraf tegoed

De politie heeft dinsdagmiddag (17/05) op de Stationsstraat een 42-jarige Apeldoorner aangehouden die nog twaalf dagen celstraf tegoed had. De politie trof de man rond 16.35 uur aan terwijl op de openbare weg bier zat te drinken. Bovendien kon de man zich niet legitimeren. Onderzoek wees uit dat de man nog twaalf dagen in de cel moest doorbrengen voor onder meer het drinken van alcohol op straat. De politie sloot de Apeldoorner op in een politiecel.


UDDEL - 32 bestuurders in de fout

Tijdens een snelheidscontrole op de Garderenseweg reden dinsdagmiddag (17/05) 32 bestuurders sneller dan de toegestane snelheid van 60 km per uur. De politie controleerde 587 bestuurders van motorvoertuigen. Van hen reden er 32 sneller dan is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km per uur.


Einde berichten



---- --