voorlichting

Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800

Den Haag, 18 mei 2005

PvdA op campagne in Rotterdam

Wouter Bos: Grondwet verdient geen doemscenario s of apocalyptische verhalen

De PvdA voert woensdag 18 mei campagne vóór de Europese Grondwet in Rotterdam. s Middags gaan Wouter Bos en anderen van deur-tot-deur in de wijk Ommoord om met bewoners in gesprek te gaan. s Avonds is er een Arenabijeenkomst met medewerking van Wouter Bos en de leden van de PvdA Eurodelegatie, waaronder delegatieleider Max van den Berg. Wouter Bos vertelt in Rotterdam waarom Nederland in Europa mét Grondwet beter af is dan zonder Grondwet. Hij zal voor en tegenstanders oproepen de Grondwet zo nuchter mogelijk te benaderen. Daarmee neemt hij afstand van de doemscenario s van sommige leden van het kabinet en van de apocalyptische verhalen van het duo Marijnissen en Wilders.

Canvassen

PvdA-leider Wouter Bos, de leider van de PvdA Eurodelegatie Max van den Berg en de fractievoorzitter van de PvdA in Rotterdam Bert Cremers gaan samen met PvdA-vrijwilligers op 18 mei van 17.00 tot 18.00 uur van deur-tot-deur in de Klaverbuurt (wijk: Ommoord) in Rotterdam. Zij gaan met bewoners in gesprek en delen PvdA-flyers over de Europese Grondwet uit. Het verzamelpunt voor de start van het canvassen is Rupsklaver (op de hoek van de President Wilsonweg).

Arenabijeenkomst

Op woensdag 18 mei is er s avonds een Arenabijeenkomst in Off Corso. Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door de PvdA Eurodelegatie, staat centraal wat er concreet verandert mét de Grondwet.

Naast Wouter Bos gaan leden van de Eurodelegatie, Max van den Berg, Edith Mastenbroek, Dorette Corbey, Emine Bozkurt en Thijs Berman gaan in op de vraag wat er in de afgelopen tijd beter was gegaan als Europa al een Grondwet had gehad en wat er verandert als de Grondwet wordt aangenomen. Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties vertellen over de gevolgen van de Grondwet voor burgers. Hierbij komt onder andere Lodewijk de Waal aan het woord. Stand-up comedian Wilko Terwijn treedt op en enkele Jonge Socialisten in de PvdA hebben het over hun Europese idealen.

De Arenabijeenkomst vindt plaats in Off Corso, Kruiskade 22 in Rotterdam. Aanvang: 19.00 uur.



Partij van de Arbeid