Ingezonden persbericht


Persbericht

Woerden, 18 mei 2005

Online allergietest op www.ishetallergie.nl

WOERDEN - Allergie komt steeds vaker voor in de Westerse wereld. Eén op de vier nieuwgeboren kinderen ontwikkelt een allergie. Vroegtijdige diagnose is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van het kind. Op www.ishetallergie.nl geeft een eenvoudige online test antwoord op de vraag of bloedonderzoek door een arts raadzaam is. De test is geschikt voor volwassenen en kinderen, er zijn geen kosten aan verbonden.

"Er zijn een aantal heldere indicaties die kunnen wijzen op een allergie'', zegt Tom de Poorter van Sweden Diagnostics, initiatiefnemer van de site. Op de site zijn deze indicaties verwerkt in een eenvoudige vragenlijst. "Wanneer uit het vragenlijstje blijkt dat er inderdaad een gerede kans is dat er allergie in het spel is, krijgt iemand het advies om naar een arts te gaan. De arts kan met behulp van bloedonderzoek bepalen wélke allergie er speelt, want daarop geeft deze online test uiteraard geen antwoord,'' aldus De Poorter.

De website moet mensen ook bewust maken van de vraag of ze wel écht een allergie hebben. De Poorter: "Er zijn heel wat mensen die menen dat ze een allergie hebben en daarom ook medicijnen gebruiken, zonder dat ze ooit een bloedtest hebben gedaan. In een flink aantal gevallen is er helemaal geen sprake van allergie. Dan zijn die medicijnen zinloos terwijl het wel veel geld kost."

Daarom biedt de website ook veel achtergrondinformatie over verschillende vormen van allergie. Wat zijn bijvoorbeeld de symptomen bij klachten van maag/darm, eczeem, astma en hooikoorts? Er wordt een aantal praktijkvoorbeelden gegeven, die herkenning kunnen bieden. De site biedt ook tips hoe je stoffen die een allergische reactie teweegbrengen, kunt vermijden.

Sweden Diagnostics is producent van bloedtests en pleit voor betere diagnostiek door middel van bloedtests. Dat is van belang voor patiënten omdat zij sneller duidelijkheid krijgen, en voor de gezondheidszorg in het algemeen omdat er daardoor kosten bespaard kunnen worden. Meer informatie op: www.ishetallergie.nl



Ingezonden persbericht