Dienstenbond CNV

Marsh: onderhandelingen over sociaal plan begonnen 18-05-2005

De gezamenlijke vakorganisaties hebben afgelopen donderdag 12 mei met de directie van Marsh overlegd over een sociaal plan. Dit sociaal plan moet zo veel mogelijk de gevolgen opvangen van de onlangs aangekondigde reorganisatie voor werknemers die getroffen gaan worden.

De uitgangspunten van beide partijen (werknemers en werkgever) zijn gewisseld. Begeleiding van werk naar werk, (procedurele) selectiecriteria voor de vaststelling van eventuele boventalligheid, (de hoogte van) de ontslagvergoeding en hardheidsclausule stonden onder meer tijdens dit overleg centraal. Hoewel er op dit moment nauwelijks iets inhoudelijks te melden valt, vinden wij het belangrijk om u over de ontwikkelingen daaromtrent te informeren. Op 2 juni as. is de volgende overlegronde gepland. Wij zullen u traditiegetrouw gelijk daarna informeren.

Nog even dit
Als gevolg van de in het verleden gerealiseerde fusies bij Marsh is het mogelijk dat er een aantal vakbondsleden nog steeds in ons systeem geregistreerd staat onder de 'oude' werkgever. Dat zou kunnen inhouden dat ze volgens ons systeem bijvoorbeeld nog onder de Algemene Bank CAO vallen. Deze leden ontvangen dan ook geen informatie van hun vakbond over de ontwikkelingen rondom het sociaal plan en de reorganisatie bij Marsh. Zij kunnen straks ook niet stemmen over een bereikt onderhandelingsresultaat.
Wij doen daarom een beroep op iedereen om na te gaan of hij/zij bij ons onder de juiste werkgever geregistreerd staat en indien nodig dit zo snel mogelijk te laten corrigeren. Verspreid deze informatie onder uw collegas zodat wij het beste rendement kunnen halen. Het is overigens in ons aller belang. Meer leden betekent meer invloed.

Vragen?
Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh op telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail a.kansouh@cnvdibo.nl