Gemeente Woerden

18 mei 2005

Bouwen in Kamerik ruimte voor ideeën!

In 2004 heeft de gemeente 19 bouwkavels uitgegeven in Kamerik noordoost. Daarvan worden nu 6 kavels hernieuwd aangeboden. Ruimte voor woonideeën!

Zelfbouw in Kamerik noordoost
De kavels bieden de mogelijkheid om vrijstaand of twee-onder-een-kap te bouwen. Het samen met de buren optrekken biedt mogelijkheden voor bijzondere woningconcepten. Er is vaak meer variatie mogelijk dan wordt toegepast. Bij de loting hebben mensen die zich gezamenlijk inschrijven voorrang op mensen die zich individueel inschrijven. Men gaat ervan uit dat deze mensen makkelijker tot overeenstemming komen binnen het ontwerpproces.

De rol van de gemeente
Door kavels voor zelfbouw uit te geven stimuleert de gemeente consumentgericht bouwen. Welke woning voldoet immers meer aan uw wensen dan de woning die u zelf bouwt? Daarnaast stelt de gemeente randvoorwaarden. Deze garanderen dat er duurzaam en kwalitatief gebouwd wordt. Tot slot begeleidt een stedenbouwkundige van de gemeente het ontwerpproces zodanig, dat er een goede afstemming tussen de verschillende plannen ontstaat.

Gevarieerde woningbouwontwikkeling
Naast de uitgifte van bouwkavels aan particulieren is er ook grond uitgegeven ten behoeve van sociale woningbouw. Woningbouwvereniging Kamerik ontwikkelt op deze locatie 10 woningen. Ook wordt er in opdracht van ZUWE (Zorggroep Utrecht West) een woonzorgcomplex gerealiseerd.

Informatie en inschrijving
U kunt zich tot 10 juni 2005 inschrijven voor een van de kavels. Informatie hierover en alle andere aspecten rond deze kavels kunt u krijgen bij:

Gevaert NVM makelaars
Stationsweg 10, Woerden
Tel: 0348 417200
www.gevaertnvmmakelaars.nl