Kenniscentrum Elektronische Overheid


Siep Eilander op 17 mei verkozen tot ICT Personality van het Jaar!

De verkiezing van de ICT Personality van het Jaar heeft betrekking op de bijdrage aan de stimulering of de imagoverbetering van ICT in bedrijfsleven, non-profit en overheid. Of de bijdrage aan onderzoek of opleidingen op het gebied van ICT of excellent ondernemerschap.

Op 17 mei vond voor de vierde maal het Nationaal ICT Event 2005 plaats in Utrecht. Het jaarlijkse Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen, die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen. Vele prominenten uit bedrijfsleven en overheid steunen het Nationaal ICT Event en participeren in de jurys van de verschillende awards.

Op het Nationaal ICT Event zijn de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland samengebracht: de De Broos van Erp prijs (voor de meest veelbelovende start-up), de De ICT R&D prijs (voor de beste research & development), de ICT Awards in de categorieën Grootbedrijf, MKB en Overheid/Non-profit (voor organisaties die ICT en e-business een prominente plaats in de bedrijfsstrategie hebben gegeven en de invoering daarvan actief ondersteunen), de ICT Publieksprijs (de keuze van het publiek uit alle genomineerde projecten/partijen) en de ICT Personality Award, voor de persoon van bijzondere betekenis is geweest voor de ontwikkeling van de gehele ICT-sector.

Vanwege zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen bij het bouwen aan de digitale overheid heeft Siep Eilander gisteren de Award voor ICT Personality van het Jaar in ontvangst mogen nemen! De winnaar van de ICT Personality Award 2005 werkt al enige jaren met zijn club gestaag aan de backbone van de ICT-structuur van de overheid. De overheid die haar rol als launching customer steeds meer gaat spelen en zo de innovatie met ICT versterkt en ook steeds meer het belang van ICT als innovatiemiddel erkent. Ondanks koudwatervrees en wisselende interesse werkt deze man met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen door te bouwen en te douwen. Zijn winkel telt inmiddels ruim 200 mensen en een omzet van 55 miljoen. Het zijn niet zozeer de goede ideeën die hem tot winnaar maken, maar vooral de wijze waarop hij werkt. Hij heeft structuur en samenhang gebracht in al de vele overheidsprojecten, intern binnen de departementen, maar zoekt ook extern samenwerking met partijen; waaronder het bedrijfsleven. Hij zorgt er ook voor, dat deze projecten binnen de planning worden opgeleverd. Projecten als Waarschuwingsdienst, burger@overheid, DigiD en Overheid.nl.

De uitverkiezing tot ICT-personality van het Jaar is een eerbetuiging namens de totale, Nederlandse ICT-sector aan een persoon, die zich de afgelopen jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de ICT-sector in Nederland.