Gemeente Geertruidenberg


Extra bijdrage mogelijk voor chronisch zieken en gehandicapten

Chronisch zieke en gehandicapte inwoners van de gemeente kunnen in aanmerking komen voor een extra bijdrage van 200,-- per persoon per jaar.

Zij moeten dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Burgemeester en wethouders hebben de Nota bijzondere bijstand aan chronisch zieken en gehandicapten' vastgesteld. Hiermee wordt dat extraatje mogelijk.

Voorwaarden

Wilt u de bijdrage ontvangen, dan moet u in elk geval inwoner zijn van de gemeente Geertruidenberg. Daarnaast moet u aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

OF

Uw inkomen bestaat uit WAO/Wajong/WAZ naar een
arbeidsongeschiktheidspercentage van

80-100. Er vindt geen arbeidsmedisch onderzoek meer plaats.

OF

Uw inkomen bestaat uit een bijstandsuitkering (WWB) en u bent op grond van een

onafhankelijk medisch advies langdurig (minimaal 12 maanden) volledig arbeidsongeschikt verklaard.

OF

U bent jonger dan 65 jaar en maakt gebruik van een voorziening op basis van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg),

OF

a. U maakt langdurig gebruik van thuiszorg.

b. Uw inkomen is niet hoger dan 120 % van de relevante bijstandsnorm.

De grenzen van 120% bedragen (uitgaande van het recht op de maximale toeslag) respectievelijk 969,32 voor een alleenstaande, voor een alleenstaande ouder 1384,75 en voor gehuwden 1.384,75. c. Uw vermogen is niet hoger dan het grensvermogen (respectievelijk 5.105,-- voor een

alleenstaande of een alleenstaande ouder en 10.210,-- voor een gehuwde).

Aanvraag indienen

Als u aan een van deze vier criteria voldoet, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een bijdrage van 200,--. Dien in dat geval een aanvraag in. Bij de gemeente kunt u daarvoor een speciaal formulier krijgen. Twijfelt u of ui in aanmerking komt? Vraag het dan toch aan. De gemeente zal dan bekijken of u recht heeft op de bijdrage.

U krijgt in elk geval schriftelijk bericht.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze regeling, of hebt u nog vragen?


- Klanten met een bijstandsuitkering kunnen voor meer informatie op werkdagen tussen 11.00 en 12.00 uur contact opnemen met hun klantmanager.


- Anderen kunnen contact opnemen op met de gemeentewinkel, telefoon 579579 en vraag naar Saskia Hartendorf. Zij kan u informeren over deze regeling.