Gemeente Almere

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Flevoland financieel rond

In november 2004 is het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Flevoland gestart. Dit steunpunt wordt deels gefinancierd uit een landelijk budget en voor tenminste veertig procent moeten de gemeenten betalen.

De gemeente Almere heeft zich garant gesteld voor de financiering van de start van het advies- en steunpunt. Hiermee was de realisatie van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Flevoland een feit!

Echter, om het Advies- en Steunpunt ook daadwerkelijk draaiende te houden, is meer nodig. De zes Flevolandse gemeenten hebben nu gezamenlijk afgesproken om het Advies- en Steunpunt blijvend te financieren. Daarmee is Flevoland een van de eerste regios waarin alle gemeenten voor de benodigde ondersteuning zorgen.

Concreet betekent dit dat het in november gestarte Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld doorgaat en dat ieder die in aanraking komt met huiselijk geweld - daders, slachtoffers, omstanders én professionals 24 uur per dag, 7 dagen per week, kan bellen met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Flevoland op 0900 202 06 34 voor adviezen, hulpverleningsgesprekken, het maken van een persoonlijke afspraak en noodopvang.

* Huiselijk Geweld Flevoland
externe website