Gemeente Coevorden

Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl

Reconstructie Aelderstraat van start

Reconstructie Aelderstraat van start

De reconstructie van de Aelderstraat in Aalden is begonnen. Vorige week is een begin gemaakt aan de Aelder Hooghe. De reconstructie van de Aelderstraat duurt tot aan het einde van dit jaar. Hieronder kunt u lezen dat deze reconstructie opgedeeld is in zes fases. In het kort wordt aangegeven wanneer welke fase plaatsvindt en hoe lang deze duurt. Ook kunt u lezen waar de omleidingsroutes voor het doorgaande verkeer langslopen.

Voor iedere fase geldt dat het riool wordt vervangen, een nieuw regenwaterriool wordt aangelegd en er een nieuw wegdek wordt aangebracht.

Fase 1: Aelder Hooghe
Vorige week (12 mei) is de Aelder Hooghe afgesloten en zijn de werkzaamheden begonnen. Deze werkzaamheden duren tot half juni.

Fase 2: Vanaf de brug van de Aelderstraat tot aan de Marsstukken De werkzaamheden in fase 2 starten op 13 juni. De weg vanaf de brug tot aan de Marsstukken wordt afgesloten. De werkzaamheden in fase 2 lopen over in het eerste gedeelte van fase 3. Het eerste gedeelte van fase 3 is het gedeelte vanaf de Marsstukken tot aan de Korenhof. Deze werkzaamheden zijn gereed in week 29. Dat is in de week van 17 tot en met 23 juli. Tijdens de bouwvak (week 30 tot en met 33) is de Aelderstraat bereikbaar, de omleiding voor het doorgaande verkeer blijft dan van kracht.

Fase 3 deel 2: vanaf de Korenhof tot aan de Kerkstraat In week 34 wordt gestart met de werkzaamheden in het gedeelte vanaf de Korenhof tot aan de Kerkstraat. In de week van 11 tot en met 17 september moeten de werkzaamheden in deze fase gereed zijn.

Fase 4: Vanaf de Kerkstraat tot aan de Gelpenberg In week 37 (11 tot en met 17 september) wordt gestart in het gedeelte vanaf de Kerkstraat tot aan de Gelpenberg. De werkzaamheden aan dit gedeelte van de Aelderstraat worden in week 42 (16 tot en met 22 oktober) afgerond.

Fase 5 en 6: Vanaf de Gelpenberg tot aan het einde van de bebouwde kom richting Meppen
In fase 5 en 6 wordt gewerkt aan het gedeelte vanaf de Gelpenberg tot aan het einde van de bebouwde kom richting Meppen. In de week van 23 oktober wordt gestart en in de week van 18 tot en met 24 december worden deze werkzaamheden afgerond.

Omleidingsroute
De reconstructie van de Aelderstraat houdt ook in dat deze straat niet als doorgaande route kan worden gebruikt. De omleidingsroute loopt via Benneveld en Oosterhesselen en wordt met borden aangegeven. Ook tijdens de bouwvak, wanneer de Aelderstraat wel opengesteld is voor het verkeer, blijft de omleidingsroute van kracht.

Busvervoer
Ook voor het openbaar vervoer geldt een omleiding. Het busvervoer wordt ook omgeleid via Benneveld en Oosterhesselen. Dat betekent dat inwoners van Aalden en Meppen kunnen instappen in Zweeloo of Oosterhesselen.

Website
Actuele ontwikkelingen die te maken hebben met de reconstructie van de Aelderstraat in Aalden kunt u lezen op deze website. We houden u natuurlijk ook op de hoogte via de informatiepagina in Coevorden HuisAanHuis.

Spreekuur
Iedere woensdagochtend van 09.00 tot 09.30 uur is er een spreekuur in de directiekeet. Deze staat achter de Coöp-supermarkt en daar zijn vertegenwoordigers van de gemeente en de aannemer aanwezig voor al uw vragen en opmerkingen die te maken hebben met de reconstructie van de Aelderstraat.