Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


18 mei 2005


Ermelo - Aanhoudingen ivm autodiefstal


De politie heeft op woensdag (18-05) om 01.15 uur twee mannen (23 en 24) uit resp. Amsterdam en Lelystad aangehouden voor diefstal van een auto. De mannen vielen op omdat ze zich verdacht gedroegen. Een attente buurtbewoner waarschuwde de politie en verloor de auto niet uit het oog. Als snel bleek dat de auto in januari 2005 was ontvreemd in Lelystad. Uiteindelijk kon het tweetal worden aangehouden op de Dr.Holtropstraat en ingesloten voor nader verhoor. De auto werd voor onderzoek in beslag genomen.


Harderwijk - Inbraak benzinestation


In de nacht van maandag op dinsdag (16/17-05) werd er ingebroken in een benzinestation aan de Vondellaan. Men kwam op onbekende wijze binnen. Binnen werd een kluis opengebroken en daar bleek de sleutel van de geldkluis te liggen. Ontvreemd werd een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.


Oldebroek - Inbraak bij sportvereniging

Bij een sportvereniging aan de Bovenheigraaf werd in de nacht van maandag op dinsdag
(16/17-05) ingebroken. Om op het terrein te komen werd een hek vernield. Vervolgens werd een raam geforceerd. Er werden diverse kasten opengebroken. Weggenomen werd een bruine leren tas en een onbekend geldbedrag.


Putten - Drankrijder betrapt


Agenten hebben dinsdagmiddag (17-05) bij een controle op de Stationsstraat een 48-jarige automobilist uit Putten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 2,1 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Nunspeet - Schade door vallende lading


De auto van een 34-jarige vrouw uit Voorhout raakte beschadigd door vallend puin van een trekker met oplegger voor haar. Het incident vond plaats op dinsdag (17-05) rond 11.10 uur op de A28. Omdat het de vrouw niet lukte om de vrachtwagencombinatie te laten stoppen, noteerde ze het kenteken en meldde zich bij de politie. Het kenteken staat op naam van een bedrijf in Schoonhoven. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt waarna de chauffeur alsnog kan worden gehoord. De auto raakte licht beschadigd aan de voorruit en de rechter zijkant.


Nunspeet - Eend vliegt spontaan in brand

Een 46-jarige automobilist uit Zeist kreeg dinsdag (17-05) rond 18.00 uur de schrik van zijn leven toen zijn auto, een zgn. lelijke eend, spontaan in brand vloog. Het incident vond plaats op de A28. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De restanten werden weggesleept door een bergingsbedrijf.
De brand zorgde voor de nodige verkeersstremming.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --