Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

18-05-2005
Welzijn, wonen en zorg in uw dorp
computeractiviteiten in Wintelre

Tweewekelijks treft u een artikel aan waarin verslag gedaan wordt van de activiteiten rondom wonen, zorg en welzijn in de dorpen. Deze week aandacht voor de computeractiviteiten in Wintelre.

"Zaken die het dorp aangaan hebben mijn interesse", aldus Guido Schenning. Vorig jaar nam hij in Wintelre deel aan het project 'Welzijn, Wonen en Zorg in uw dorp', een project van en voor ouderen. Guido pleitte van begin af aan voor de opzet van allerlei nuttige activiteiten voor de eigen dorpsbevolking.

Computercursus voor 55+ers
Het idee om computerlessen voor ouderen in Wintelre op te zetten sprak Guido meteen aan. Vanuit zijn technische achtergrond was de bemoeienis met computers niet vreemd. Hij ontpopte zich als initiatiefnemer van PC Project Wintelre en vormde met drie andere inwoners een werkgroep om tot realisatie van het project te komen. Door middel van sponsoring werden de benodigde computers verkregen. Inmiddels is in Kempkeshof een internetcafé en in gemeenschapshuis De Rosdoek een leslokaal ingericht waar computercursussen voor 55+ers worden gegeven. Ook zijn inmiddels de eerste beginnerscursussen en een cursus voor gevorderden met o.a. Excel achter de rug. In september starten de volgende cursussen. De beginnerscursus voorziet in 11 lessen met internet en telebankieren in het leerpakket. In deze cursus worden ouderen wegwijs gemaakt op de computer. Dat cursisten dit als een plezierige en leerzame bezigheid ervaren blijkt o.a. uit het feit dat menigeen doorstroomt naar de lessen voor gevorderden.

Het leek er even op dat de diefstal van computers in februari van dit jaar het einde zou betekenen. Sponsors waren echter wederom bereid om snel in totaal 9 computers beschikbaar te stellen. Er zijn plannen om ook in het gemeenschapshuis een internetcafé in te richten en de lessen onder bepaalde voorwaarden open te stellen voor andere groeperingen dan ouderen. Excel, Word en indien gewenst digitale fotografie en fotobewerking komen nog aan bod. Overigens worden er nog mensen gevraagd die het team lesgevers kunnen komen versterken. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Guido Schenning of Jan Heuveling. Ook is bij beide heren meer informatie te verkrijgen over de inhoud van de cursussen.