Ingezonden persbericht


Persbericht

Brooks/Eckerd Pharmacy kiest Checkpoint Systems voor dervingsbeheer oplossingen

Thorofare / Nieuwegein, 2005 -- Checkpoint Systems (NYSE: CKP), toonaangevend leverancier van RF productidentificatie en dervingsbeheeroplossingen voor retailers en verpakkingsleveranciers van consumentengoederen, heeft een driejarige overeenkomst getekend met Brooks/Eckerd Pharmacy, een Amerikaanse drogisterijketen met 1.900 vestigingen en onderdeel van de Jean Coutu Group. Onder het contract valt de vervanging van de bestaande elektronische artikelbeveiligingssystemen van Brooks door de digitale Radio Frequency systemen van Checkpoint Systems. Bovendien is Checkpoint door Brooks/Eckerd aangewezen als voorkeursleverancier voor CCTV-systemen (camerabewaking).

"De langdurige en succesvolle relatie die Checkpoint al heeft met Eckerd drogisterijen heeft zeker meegespeeld in onze beslissing", aldus Bud Pelky, Vice President of Loss Prevention bij Brooks/Eckerd. "De radio frequente (RF) technologie van Checkpoint wordt gebruikt door een meerderheid van drogisterijketens. Wij wilden er zeker van zijn dat we gebruikmaken van de technologie die tegemoet komt aan de behoeften van ons winkelmanagement. We hebben voor Checkpoint gekozen omdat zij naar onze mening het best tegemoet komen aan onze dervingspreventiebehoeften."

Checkpoint start met de installatie van haar Liberty reeks EAS antennes (in Europa bekend als de derde Generatie) in bestaande Brooks Pharmacy winkels en in nieuwe winkels van keten gedurende de loopduur van het contract. Aangezien Checkpoint tevens is geselecteerd als CCTV-voorkeursleverancier, worden gedurende het contract bestaande winkels geüpgrade en nieuwe winkels uitgerust met CCTV-maatoplossingen.

"Brooks/Eckerd Pharmacy is een toonaangevende drogisterijketen. Hun besluit om te kiezen voor de RF elektronische artikelbeveiliging van Checkpoint Systems bevestigt de waarde van onze dervingsbeheeroplossingen. Wij verwelkomen Brooks/Eckerd Pharmacy bij de Checkpoint-familie en zetten onze technologie graag voor hen aan het werk", aldus David Donnan, President Noord-Amerika bij Checkpoint Systems.

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto

Checkpoint Meto - onderdeel van het Amerikaanse Checkpoint Systems, Inc., - is een internationale organisatie die gespecialiseerd is in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retailindustrie en zijn supply chain. De oplossingen van Checkpoint bieden klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en heeft meer dan 4000 werknemers wereldwijd, directe verkoop in 30 landen en distributeurs in 50 landen. Checkpoint is wereldwijd marktleider op het gebied van RF (Radio Frequency) technologie en produceert jaarlijks miljarden RF-labels en installeert tienduizenden RF-terminals. Het uitgebreide productportfolio bestaat onder meer uit: digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente IDentificatie) systemen, RF bronbeveiliging, barcode en etiketteringssystemen - inclusief een wereldwijd netwerk van 31 servicebureaus - en retailverkoopsystemen. Checkpoint ondersteunt bovendien pionierend academisch onderzoek naar consumententrends en derving via de jaarlijkse publicatie van de 'European Retail Theft Barometer', een uitbreiding op haar consultancy aan veel van 's werelds toonaangevende retailmerken.

Meer informatie via de Europese website: www.checkpointeurope.com

Over Brooks Pharmacy

Brooks/Eckerd Pharmacy is de oudste drogisterijketen in New England met meer dan 1.900 winkels in achttien staten langs de oostkust van de Verenigde Staten. De organisatie heeft meer dan 45.000 mensen in dienst en het hoofdkantoor is gevestigd in Warwick, Rhode Island.