Gemeente Boxmeer


Drie vliegen in één klap!

"Worden er figuurlijk meestal twee vliegen in één klap geslagen, bij de herinrichting van het centrum van Overloon is er dat nog eentje méér.

Niet alleen de ruimtelijke kwaliteit van het dorp is aanzienlijk verbeterd, economische ontwikkelingen krijgen meer kansen, terwijl de sociale cohesie wordt versterkt.

Dat het 14 Oktoberplein, het Museumpark, de doorgaande wegen en enkele andere straten dringend een opknapbeurt moesten krijgen, stond buiten kijf. De vraag was echter hoe alle plannen voor Overloon - toch het toeristische hart van de gemeente Boxmeer - tot een samenhangend geheel te brengen. Daar is een aantal jaren van veel overleg met de betrokken partijen en het maken van plannen overheen gegaan.

Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het projectplan 'Toeristische Infrastructuur Overloon', waarmee de gemeenteraad van Boxmeer twee jaar geleden instemde.

Overloon kent twee grote dagattracties: het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum en het Zoo Parc. Deze zijn door de nu gereedgekomen herinrichting op een goede en logische wijze met elkaar verbonden.

Een fraai, vernieuwd centrum van Overloon kan zorgen voor meer toeristische en recreatieve activiteiten. Bij de herinrichting is daar al rekening mee gehouden. Ook het instellen van een 30-kilometergebied draagt bij aan een veilig en ontspannen wonen en verblijven in Overloon. De parkeervoorzieningen en bewegwijzering zijn verbeterd. Tevens is er meer groen bijgekomen. Diverse fietspaden zijn aangepast.

In totaal hebben de werkzaamheden ruim twee jaar geduurd. Vooral de Overloners zelf hebben daarvan de nodige hinder ondervonden. Het resultaat echter mag er zijn.

Wij nodigen alle inwoners van de gemeente Boxmeer uit om dat met eigen ogen te komen aanschouwen. Dat kan uiteraard op elke willekeurige dag. De openingsfestiviteiten op zaterdag 21 en zondag 22 mei zijn daar echter een uitgelezen mogelijkheid voor. Wij willen u er graag ontmoeten!"

College van burgemeester en wethouders

Gemeente Boxmeer