Ingezonden persbericht


Amsterdam, 18 05 2005

VERVOERSCIJFERS AUSTRIAN: OPWAARTSE TREND

In de eerste vier maanden van 2005 (januari tot en met april) rapporteert de Austrian Airlines Group een toename in de vervoerscijfers van 0,7% gemeten in verkochte passagierskilometers.

De beschikbare capaciteit op langeafstandsvluchten is van januari tot en met april toegenomen met 4,6%, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De bezettingsgraad daalde met 2,6% en kwam uit op 68,7%. De Austrian Airlines Group vervoerde van januari tot en met april in totaal 2.632.688 passagiers (lijnvluchten en charters), dat is 3% minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling van het aantal vervoerde passagiers is mede het gevolg van de afname in het aantal charter- en vakantievluchten na de tsunami ramp in Azië.

Met een passagiersgroei van 1,9% in april is een lichte opwaartse trend is zichtbaar. De maatregelen om de omzet in de Business Class te vergroten hebben 11,3% meer passagiers opgeleverd. De vervoerscijfers voor april, gemeten in verkochte passagierskilometers, kwamen met -1,1% iets lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit lagere cijfer is het gevolg van een zeer vroege Pasen in maart dit jaar. De beschikbare capaciteit nam toe met 2,2%. De bezettingsgraad daalde met 2,4% tot 70,8%. In totaal werden in april 767.431 passagiers vervoerd, 0,8% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Austrian Airlines maakt deel uit van Star Alliance. Dit netwerk van luchtvaartmaatschappijen is in 1997 opgericht om passagiers wereldwijd goede verbindingen, soepele aansluitingen en comfortabele vliegreizen te bieden.