Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NU.nl kiest Foto van het Jaar


- Jury prijst foto uitslaande brand afvalbedrijf van Maurice Amoureus -

Amsterdam, 18 mei 2005 - De 'Foto van het jaar'-verkiezing van NU.nl is gewonnen door Maurice Amoureus. Een jury van fotografen en NU.nl-lezers wees uit vijftig nieuwsfoto's Amoureus als winnaar aan. De maker van de 'Foto van het Jaar' ontvangt de spiegelreflexcamera Olympus E-1.

De winnende foto toont een uitslaande brand van een afvalverwerkingsbedrijf uit Alkmaar. Op de voorgrond proberen twee brandweerlieden de uitslaande brand te blussen. De inzendingen van de Foto van het Jaar-verkiezing zijn te zien op de site http://www.nu.nl/fotovanhetjaar.

Nieuwsfoto's
Sinds juni 2003 kunnen lezers van NU.nl nieuwsfoto's insturen naar 'Foto van de maand'. Elke dag kiest de redactie van NU.nl nieuwswaardige foto's uit en publiceert deze op de site http://www.nu.nl/foto. Tevens worden de ingezonden foto's direct naar de professionele fotoredactie van het ANP verstuurd. Als het ANP een foto gebruikt, ontvangt de fotograaf een vergoeding van zestig euro.

Virtuele tentoonstelling
Onlangs plaatste de redactie van NU.nl de beste vijftig nieuwsfoto's in een virtuele tentoonstelling (http://www.nu.nl/fotovanhetjaar). Een jury van honderd mensen bepaalde welke van deze vijftig foto's verkozen zou worden tot 'Foto van het Jaar'. De jury bestond uit vijftig genomineerde fotografen en een zorgvuldig geselecteerde groep van vijftig NU.nl-lezers.


---