Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 18 mei

Alkmaar 18-05-2005 - 16.00 uur

Illegale vreemdelingen aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 17 mei 2005

Door medewerkers van de Vreemdelingenpolitie werden tijdens een controle in een bedrijf aan de Galvanistraat twee Bulgaarse mannen aangetroffen die niet in het bezit waren van de nodige papier. Na onderzoek bleek dat zij illegaal in Nederland verbleven. Zij zijn in afwachting van hun uitzetting overgebracht naar het politiebureau en in bewaring gesteld.

Man gewond na ongeval met snorfiets

Den Helder, dinsdag 17 mei 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 51-jarige man uit Den Helder gewond nadat hij ten val was gekomen met zijn snorfiets. De man reed over de Waterkeringsweg toen de voorvork van zijn snorfiets plotseling afbrak. Hierdoor kwam hij ten val en raakte gewond aan zijn gezicht, schouder en arm. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Meisje gewond na frontale botsing met bromfiets.

Heerhugowaard, dinsdag 17 mei 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 14-jarige meisje uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de Hasselaarsweg. Zij reed daar op haar fiets aan de linkerzijde van de weg en kwam vervolgens frontaal in botsing met een bromfiets die uit tegenovergestelde richting kwam. Het meisje raakte gewond aan haar gezicht en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld.

Hoorn, dinsdag 17 mei 2005.

Dinsdagavond is een 37-jarige man uit Hoorn aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht kort daarvoor zijn vrouw te hebben mishandeld. De twee kregen ruzie die vermoedelijk te wijten is aan het feit dat de twee in scheiding liggen. Plotseling begon de man de vrouw te schoppen en te slaan. Zij raakte hierbij gewond aan hoofd, hals en been. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bejaarde man gewond na aanrijding.

Warmenhuizen dinsdag 17 mei 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 86-jarige inwoner van Warmenhuizen gewond bij een aanrijding op de kruising van de Dorpsstraat met het Kerkhoflaantje. De man reed over het Kerkhoflaantje en kreeg geen voorrang van een 66-jarige autobestuurder uit St. Maartensvlotbrug. Bij de aanrijding die daarop volgde raakte de fietser gewond aan zijn hoofd en schouder. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Verkeerscontrole

Alkmaar, dinsdag 17 mei 2005.

Dinsdagavond werden op de Zeswielen en de Herenweg verkeerscontroles gehouden. Er werden 39 bestuurder bekeurd voor verschillende overtredingen. Het hoogst scoorde het niet dragen van de veiligheidsgordel (22 maal). Elf bestuurders reden te snel. Tijdens deze controles werden alle gecontroleerde bestuurders, 105 in totaal, onderworpen aan een blaastest. Twee van hen bleken teveel alcohol te hebben gedronken. Tot slot werd één bromfiets uit het verkeer genomen voor het instellen van een technisch onderzoek.

Man gewond na ontploffen snelkookpan

Egmond aan Zee, dinsdag 17 mei 2005.

Dinsdagmiddag raakte een man uit Amsterdam, zijn leeftijd is niet bekend, ernstig gewond aan zijn gezicht nadat een snelkookpan ontplofte. Het slachtoffer was in zijn strandhuisje eten aan het koken toen de pan plotseling uit elkaar spatte. Hierbij liep het slachtoffer ernstige brandwonden op in zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk waar hij is opgenomen.

Man aangehouden na mishandeling van vrouw

Alkmaar, dinsdag 17 mei 2005.

Dinsdagavond is een 31-jarige Alkmaarder aangehouden in het Victoriepark. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een 19-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats te hebben mishandeld op de Achterdam. De man had gebruik gemaakt van de diensten van de vrouw maar was niet tevreden. Hij wilde daarom zijn geld terug wat door de vrouw werd geweigerd. Hierop werd zij door de verdachte geschopt en geslagen waarna de man verdween. Kort daarop kon hij door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw mishandeld

Den Helder, woensdag 18 mei 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 24-jarige vrouw uit Den Helder in haar woning mishandeld. Dit gebeurde door haar 30-jarige ex-vriend. De verdachte drong de woning van de vrouw binnen door het vernielen van een raam. Eenmaal in de woning mishandelde hij het slachtoffer door haar te schoppen en te slaan. Nadat hij nog een aantal vernielingen had gepleegd verliet hij de woning. Tot op heden is hij nog steeds voortvluchtig.

Rijden onder invloed van alcohol

Venhuizen, woensdag 18 mei 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 35-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op de Provincialeweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 640 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, woensdag 18 mei 2005.

Woensdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Zuidtangent met de Stationsweg. Deze controle was speciaal gericht op het verkeersgedrag van weggebruikers bij de daar geplaatste verkeerslichten. Er werden 23 bestuurder bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. Daarnaast bleken drie bromfietsbestuurders geen helm te dragen en bleek een andere bromfietser niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

Politie zoekt getuigen van zedendelict.

Bergen, woensdag 18 mei 2005.

Rechercheurs van de afdeling Zedenzaken zijn op zoek naar getuigen van een seksueel delict, gepleegd op maandag 16 mei 2005 tijdens de Meidenmarkt in Schoorl. Tussen 14.30 en 15.00 uur heeft een ongeveer 28-jarige, tot nu toe onbekende man, een aantal seksuele handelingen verricht met een minderjarig meisje. Dit vond plaats achter de top van de Klimduin aan de Duinvoetweg. Het meisje en de man zijn vanaf de Klimduin over de duintop gelopen en vervolgens in de daar aanwezig bossages verdwenen. De verdachte heeft rood blondachtig haar en is tussen de 1.80 en 1.90 m lang. Hij had een wondje op zijn neus aan de rechterkant van zijn gezicht. Hij droeg een blauw shirt en een blauwe spijkerbroek.

Iedereen die deze man samen met het meisje heeft zien lopen of die iets kan vertellen over zijn identiteit wordt dringend verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Alkmaar afdeling Zedenzaken, telefoon 0900-8844.