FNV

Ontslag dreigt voor 245 medewerkers Atos Origin

FNV Bondgenoten is verrast door Atos Origin. De automatiseerder kondigde aan dat een aanzienlijk aantal arbeidsplaatsen op korte termijn
wordt geschrapt.
Het personeel kreeg op vrijdag 13 mei te horen dat er bij de ICT-beheertak 245 arbeidsplaatsen vervallen.

Er is bij het CWI collectief ontslag aangevraagd voor de betrokken werknemers omdat het bedrijf ervan uitgaat dat de kans op herplaatsingen binnen Atos Origin zeer gering is. "Ze vinden de mensen op MBO niveau niet bij- of om te scholen zijn naar de HBO+ functies waarvoor ze mensen zoeken," stelt bestuurder Jan Paul Veenhuizen somber vast. De bestuurder wist van de werkvloer dat er een permanente "stille ontslaggolf" gaande was bij deze bedrijfsonderdelen, maar niet dat een kille opruiming op stapel stond.

FNV Bondgenoten is uitgenodigd om over een Sociaal Plan te komen praten en de bond zal zich over een Sociaal Plan buigen op het moment dat duidelijk is dat de ontslagen onvermijdelijk zijn.

Vanwege de kleine kans op herplaatsing hecht FNV Bondgenoten groot belang aan een "van werk naar werk"-traject bij Atos Origin. Daarmee is de kans op ander werk groter. "Als we een keuze moet maken tussen weggaan met een zak(je) geld met WW of direct naar een nieuwe baan, dan kiezen we voor het laatste." concludeert Veenhuizen.