VAN MOURIK VERMEULEN ARCHITECTEN

Van Mourik Vermeulen Architecten bestaat 50 jaar.

Den Haag, woensdag 18 mei 2005

PERSBERICHT

Van Mourik Vermeulen Architecten bestaat 50 jaar.

Het in Den Haag gevestigde architectenbureau van Mourik Vermeulen architecten geeft een boek uit waarin 14 gerealiseerde projecten worden uitgelicht.

Dit voorjaar wordt er door Van Mourik Vermeulen architecten een boek uitgegeven waarin
14 gerealiseerde en opnieuw gefotografeerde projecten beschreven staan, die een goede weergave zijn van de werkwijze en intenties van het bureau.
In 50 jaar is het architectenbureau bekend geworden met een zoekend en vernieuwend oeuvre van hoogwaardige kwaliteit, zoals het ontwerp voor het ontwikkelingslaboratorium IBM in Uithoorn, het Fortis hoofdkantoor in Utrecht en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag.
Het bureau met 45 medewerkers werkt aan diverse opgaven in utiliteit, interieur, woning- en stedenbouw met als doelstelling het zoeken naar een architectuur die op een heldere, vanzelfsprekende manier het wezen van de opgave tot in detail in beeld brengt. Omdat men opereert in diverse werkvelden ontstaat er een stimulerende kruisbestuiving tussen opvattingen, disciplines en schaalniveaus. De leiding wordt gevoerd door Peter Vermeulen en Piet Grouls (architectuur, interieurontwerp), Ger van Leeuwen en Sjoerd Dantuma (techniek, uitvoering), Arno de Vries en Peter Jansen Schoonhoven.

Gerealiseerde projecten:
Voorbeelden van recent gerealiseerde gebouwen zijn het reclamebureau Publicis in Amstelveen; Zuiderhof, vier kantoor- paviljoens bij de Zuidas in Amsterdam en distilleerderij Nolet in Schiedam. Het interieurontwerp voor de rijksdiensten bij station Hoofddorp wordt opgevolgd door een interieursopdracht voor de woningcorporatie Haag Wonen. Van Mourik Vermeulen architecten werkt ook aan grootschalige opgaven zoals de vernieuwing en uitbreiding van het Gebouw Werktuigbouwkunde Universiteit Twente. Daarnaast zijn er woningbouwprojecten in stedelijke context opgeleverd zoals de ronde woontorentjes in de wijk Transvaal die een poort vormen aan een wijkpark in Den Haag.

/// Einde persbericht. ///

Nadere informatie:
van Mourik Vermeulen architecten
Petra Verbrugge, coordinator public affairs
tel: 070-3606830
verbrugge@vmvarch.nl
www.vmvarch.nl

18 mei 05 14:45