Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, KALVERRINGDIJK

Vierjarige drenkeling naar huis

Een 4-jarig jongentje dat zaterdag achter zijn ouderlijke woning in de Zaan terechtkwam werd woensdag uit het ziekenhuis ontslagen en is weer naar huis. Het kind had volgens omstanders enige tminuten in het water gelegen. Een 58-jarige vrouw uit Hillegom heeft de dreumes gereanimeerd tot de ambulancewagen en het traumateam met de helikopter ter plaatse waren. Het kind was enkele dagen in het VU-ziekenhuis opgenomen.

13:22 17-MEI-05
PURMEREND, JACHTWAGENSTRAAT

Politie ruimt hennepplantage

De politie heeft na een tip een hennepplantage in een woning ontmanteld. De eigenaren, de 46-jarige bewoner en een 44-jarige man uit Zwanenburg zijn aangehouden evenals een 36-jarige Wormerveerse die in de woning aanwezig was. De mannen waren op het moment van de inval op zolder bezig de toppen te oogsten. 45 Planten, klaar om geoogst te worden, werden samen met een vuilniszak vol toppen door de agenten in beslag genomen. De plantageapparatuur, waaronder lampen, transformatoren, filters, verwarming en dergelijke, zijn inmiddels onder toezicht van de politie vernietigd in de vuilverbranding. De stroom voor de plantage werd buiten de meter om betrokken. De Purmerender is behalve voor de plantage en stroomdiefstal ook gehoord voor uitkeringsfraude. De vrouw had niets met de hennepkweek van doen en is na verhoor heengezonden. Ook de mannen werden na het afleggen van verklaringen heengezonden.

14:00 17-MEI-05
PURMEREND, BOEIERSTRAAT, beatrixplein

Veel bekeuringen bromfietscontroles

Bij enkele kort durende controles werden 41 brom- en snorfietsen gecontroleerd en 43 bekeuringen uitgedeeld. Vijftien voertuigen bleken te snel op de rollenbank, drie bestuurders hadden geen certificaat, twee gele platen ontbraken op bromfietsen en zes bromfietsers reden zonder helm. Verder was een bromfietser nog geen 16 jaar oud, volgden drie bromfietsers niet de rijbaan en waren er vijf voertuigen met technische gebreken. Zeven bestuurders kregen bekeuringen omdat zij verzekeringsbewijs of certificaat niet bij zich hadden.

21:11 17-MEI-05
PURMEREND, STATIONSWEG

Fietsendieven op heterdaad aangehouden

De politie heeft 15- en een 18-jarige Purmerender aangehouden die op een even tevoren gestolen fiets reden. Een getuige meldde dat twee jongens bij het station een fiets meenamen de bosjes in. Toegesnelde agenten troffen alleen de getuige en een man die vertelde dat zijn fiets was gestolen. Hij reed met de agenten mee naar het politiebureau om daar aangifte te doen toen hij onderweg de twee verdachten op zijn fiets zag rijden. De Purmerenders werden klemgereden en na een hadloopwedstrijd aangehouden en met de fiets overgebracht naar het bureau. De verdachten werden in verzekering gesteld en de eigenaar heeft zijn fiets terug gekregen.

08:21 18-MEI-05
PURMEREND, LEEGHWATERPARK

Eigenaar vindt gestolen fiets terug

Een 15-jarige jongen uit Purmerend heeft zijn op luilaknacht gestolen fiets teruggevonden voor een woning in Purmerend. In de vroege ochtend van 14 mei werd de fiets bij een luilakfeest in het Leeghwaterpark gestolen. Woensdagochtend herkende de eigenaar zijn, op het Slotermeer geparkeerde fiets en kon de 17-jarige bewoner, die toegaf de fiets te gebruiken, worden aangehouden.


17:28 17-MEI-05
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG, HOBREDEWEG

Fietser met hoofdletsel naar ziekenhuis

Een 43-jarige man uit Zuidoostbeemster is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een personenauto bestuurd door een 22-jarige Alkmaarder. De man uit Alkmaar reed over de Middenweg en wilde rechtsaf de Hobredeweg inrijden. De fietser reed in dezelfde richting en wilde rechtdoor. Op de kruising reed de fietser vol tegen de auto en kwam ten val. Hij is met onbekend hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De schade aan de voertuigen was gering.

16:06 17-MEI-05
PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT

Jonge winkeldievegges betrapt

Twee winkeldievegges van 14 en één van 15 jaar, allen uit Purmerend, werden bij een kledingwinkel betrapt toen zij kleding mee wilden nemen zonder te betalen. De meisjes hadden ook gestolen kleding uit een andere winkel bij zicht. Twee meisjes kwamen voor het eerst met de politie in aanraking en worden naar bureau HALT gestuurd. Voor de derde verdachte is bureau Jeugdzorg ingeschakeld. Na verhoor zijn de kinderen in overleg met de ouders heengezonden.

15:21 17-MEI-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG KRUISING KERKSTRAAT

Getuigen aanrijding gezocht

De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen twee personenwagens die op derde Pinksterdag plaatsvond op de kruising Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen en de Kerkstraat in Wormerveer. Een 32-jarige vrouw uit Naarden reed in Zuidelijke richting over de Provincialeweg. Een 19-jarige Assendelver reed in tegenovergestelde richting en wilde linksaf richting Padlaan Krommenie rijden. Op de kruising raakten de auto's elkaar waardoor materiële schade ontstond. Bestuurders hadden verschillende verklaringen over de verkeerslichten en getuigen hebben de komst van de politie niet afgewacht. Het wijkteam van Wormerveer verzoekt getuigen zich alsnog te melden via 0900-8844.


---- --