Gemeente Hengelo

Bewegwijzering + bloembakken binnenstad geplaatst

Stadsdeelwethouder Guido Weber heeft vanmiddag in aanwezigheid van vertegenwoordigers van binnenstadsorganisaties de eerste bewegwijzeringspaal in de binnenstad onthuld. In totaal worden deze week in de binnenstad 22 bewegwijzeringspalen geplaatst. Deze week zijn ook 47 bloembakken in de binnenstad geplaatst. De bloembakken, de bewegwijzering en de kleinschalige sfeerverhogende activiteiten op de zaterdag maken deel uit van een pakket aan maatregelen dat de gemeente heeft genomen om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

Op de bewegwijzeringsbordjes zijn onder meer het Historisch Museum, Techniekmuseum HEIM, de Waterstaatskerk, de bioscoop, de schouwburg, de VVV, het station, het politiebureau, het stadhuis en de hotels in de binnenstad aangegeven, maar ook de parkeergarages en het informatiecentrum Hart van Zuid.

De kleurstelling van de palen en de bordjes is bepaald door de inwoners van Hengelo. Zij kozen in januari via een poll op internet voor blauwe verwijzingsborden met gele letters (de kleuren van Hengelo), in plaats van borden met een antracietkleurige achtergrond en zilveren letters.

Boom- en bloembakken

Op 28 april zijn al 14 boombakken op het Stationsplein en het Marktplein geplaatst. Deze zijn voorzien van fraaie tekeningen gemaakt door leerlingen van alle Hengelose basisscholen, in het kader van herdenking 60-jaar bevrijding. Deze week zijn nog 47 bloembakken geplaatst, 12 grote zuilen van 2.60 m hoog en 35 kleine zuilen van
1.20 m hoog. De bloembakken zijn onder andere langs de Enschedesestraat, de Brinkstraat, de Beursstraat en op het Marktplein geplaatst.