Gemeente Westervoort

week 20 voor de editie van woensdag 18 mei 2005 Bouwaanvraag:

* De Leigraaf 140, plaatsen dakkapel.

* Het Gilde 32, uitbreiden woning c.a.

* De Steenderens 17, aanbouw keuken.

Sloopmeldingen:

* IJsseldijk 76, sloop asbest in wanden.

* De Steenderens 17, sloop asbesthoudende vijverschaal.
* Hamersestraat 16A, plaatsen zwembad.

* St Willebrorduslaan 6, aanbouw erker, met vrijstelling op basis van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) i.p.v. het in de publicatie van ons voornemen tot vrijstelling in de editie van 13 april jl. vermelde artikel 19, lid 3 WRO. Overige verleende vergunningen

Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:
* Vergunning verleend aan buro Aalsmeer voor het uitdelen van waardecoupons voor Albert Heijn op 18 mei 2005 van 11.00 uur tot 14.00 uur op het Dorpsplein en in de Kerkstraat.
* Vergunning verleend aan de heer Bol voor een buurtfeest op het terrein van "Huize Vredenburg" op zaterdag 18 juni 2005.
* Vergunning verleend aan de heer Nefkens voor het ophangen van een spandoek op de locatie Hamersestraat/Rivierweg en het plaatsen van borden voor aankondiging van Mega Dance Classics bij Maksim op vrijdag 3 juni 2005.

Heeft u bezwaar?
Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken "Subsidiebeleid in de steigers"

Bijeenkomst voor alle Westervoortse instellingen die werkzaam zijn op sociaal-culturele gebied, onderwijs, sport etc.! Kom 19 mei om 19.00 uur naar het gemeentehuis als je wil weten hoe het volgend jaar met de subsidies gaat en hoe je een bijdrage kunt leveren aan de realisering van het Lokaal Sociaal Beleid door elkaar te versterken!
Verdien 1000 euro!
Voor meer info: kijk bij 'Subsidiebeleid in de steigers' of neem contact op met Peter Visser (3179644 of peter.visser@westervoort.nl) Zeg wat u vindt!
Wat vindt u van de gemeente? Wordt u als inwoner serieus genomen? Lost de gemeente problemen goed op? En hoort u het ook als de gemeente problemen niet (of niet alleen) kan oplossen? Op maandagavond 23 mei a.s. praten medewerkers van het SGBO (het onderzoeksbureau van de VNG) hierover met Westervoorters. Heeft u een mening en wilt u die laten horen, meldt u dan aan bij pearl.gonet@sgbo.nl of telefonisch via 070-3738626.

Het gesprek is op 23 mei 2005 in het gemeentehuis, aanvang 19.30 uur. In nog een aantal andere gemeenten worden ook deze gesprekken gevoerd. De resultaten worden gebruikt om aan alle gemeenten van Nederland te laten zien wat de burger echt wil.

Bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierups kwam twee jaar geleden voor het eerst in Westervoort voor. Op de bomen aan Rivierweg en de Noordelijke Parallelweg zijn de rupsen aanwezig. De rupsen komen alleen voor op eiken. Voor mens en dier kunnen de rupsen, die brandharen bezitten, vervelende huidirritaties en ontstekingen van luchtwegen en/of ogen veroorzaken. De reacties verschillen van persoon tot persoon zeer sterk. Het is belangrijk dat elk contact met de rupsen en de resten ervan, zoals vervellinghuidjes en spinseldraden, wordt vermeden. Als u contact heeft gehad met de brandharen, moet u niet gaan krabben of wrijven, maar de huid of ogen goed wassen of spoelen met water. Veelal kan een zalf met kamfer of menthol verlichting bieden. Algemeen verdwijnen de klachten binnen twee weken. Bij ernstige klachten is het raadzaam contact op te nemen met uw huisarts.

Herkennen

De eikenprocessierups is de rups van een onopvallende grijze nachtvlinder(mot). Ze vliegen uit in augustus. De vlinder legt dan tot 200 eitjes in de toppen van eikenbomen. De rups komt al voor het uitlopen van de bomen uit de eitjes, voordat ze volgroeid zijn ondergaan ze vijf vervellingen. De kleur van de rups verandert in grijsgrauw met lichtgekleurde zijden. Vanaf de derde vervelling dragen de rupsen de eerste brandharen welke de overlast voor mensen veroorzaken. De nesten van de rupsen worden vanaf het derde stadium steeds duidelijker zichtbaar. U kunt deze herkennen aan het grijze spinsel. De grote nesten zitten veelal aan de onderzijde van takken. De kleine nesten bevinden zich veelal op de stammen. De witte spinsels die een volledige struik of boom bedekken zijn van de spinselmot en hoeven niet bestreden te worden omdat deze geen gevaar voor de volksgezondheid opleveren.

Maatregelen

De overlast voor mens en dier is het kleinst als de rupsen in een zo vroeg mogelijk stadium worden bestreden. De Rivierweg en de Noordelijke Parallelweg, waarvan in het verleden bekend was dat hier een grote hoeveelheid rupsen voorkwam, worden bespoten met een bacteriologisch preparaat. Voordeel van het bacteriologische preparaat is dat het geen hinder oplevert voor mens en dier en alleen de rupsen bestreden worden. De bestrijding met dit middel begint, afhankelijk van de weersomstandigheden, binnen twee weken. Houd u er rekening mee dat deze werkzaamheden zowel overdag als 's nachts uitgevoerd kunnen worden. Uiteraard proberen wij de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Als u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de heer A. Hoogenkamp of de heer A. Maatman, telefoonnummer 026-3179911

VERKEERSBESLUIT:

Instellen parkeerverbod gedeelte straat Emmerik ter hoogte van de huisnummers 2 t/m 10 even.

De laatste maanden blijkt dat door het (foutief) parkeren aan de straat Emmerik verkeersproblemen ontstaan. Gebleken is ook dat de bereikbaarheid van aanliggende woningen daardoor wordt beïnvloed en dat er sprake is van een (verkeers)onveilige situatie.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft uit het oogpunt van de verkeersveiligheid, de instandhouding van de weg en de bruikbaarheid daarvan besloten een parkeerverbod in te stellen voor het gebied van de straat Emmerik gelegen tussen de kruising met de Klapstraat en de Goltackers ( nabij de huisnummers 2 t/m 10).

Dit zal aangegeven worden door het plaatsen van het verkeersbord E1 ( verboden te parkeren) overeenkomstig bijlage 1 van het R.V.V. 1990 en een onderbroken gele streep .

Vanaf heden ligt het besluit ter inzage.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na de publicatiedatum van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort.

Belanghebbenden kunnen verzoeken de kosten te vergoeden die vanwege het bezwaar redelijkerwijs zijn gemaakt. Een verzoek daartoe kan in het bezwaarschrift worden opgenomen.