FNV

Sociaal plan bij GTI Utiliteit Zuid goedgekeurd

Het sociaal plan om de ingrijpende reorganisatie bij technisch dienstverlener GTI Utiliteit Zuid op te vangen is goedgekeurd door de vakbondsleden die dinsdag bij honderden bijeen waren gekomen in de Brabanthallen in Den Bosch. Uiteindelijk kreeg het sociaal plan één tegenstem en één onthouding.
"Het onderwerp was heftig, maar de raadpleging is goed verlopen", vertelt vakbondsbestuurder Frans Szablewski. "Dat had er ook mee te maken dat het aantal gedwongen ontslagen door onze gezamenlijk inspanning met de ondernemingsraad nog is teruggebracht van 212 naar 166 van de 680 banen. Nog veel natuurlijk. We hebben binnen en buiten GTI nog zestig vacatures verzameld."

Szablewsksi maakt zich zorgen over GTI als geheel. "Wij roepen de werkgever met feiten en cijfers te komen, zodat we de vinger aan de pols kunnen houden."

Op 21 april maakte GTI een ingrijpende reorganisatie bekend bij het dochterbedrijf met hoofdkantoor in Oisterwijk als gevolg van de economische malaise sinds 2001. De vestigingen in Eindhoven, Tilburg en Roosendaal gaan dicht.

In het sociaal plan ligt de nadruk op het vinden van ander werk binnen of buiten GTI en het opvangen van de financiële gevolgen daarvan.

Verder zijn afspraken uitgewerkt over een schadevergoeding bij ontslag. Die bedraagt een volledige kantonrechtersformule, gebaseerd op dienstjaren en leeftijd, in een kortlopende procedure waarbij de arbeidsovereenkomst eind deze maand al wordt ontbonden. In geval van een langere procedure bedraagt deze 80 procent.

Voor 55-, 58- en 60-plussers gelden speciale regelingen.

Het principeakkoord over het sociaal pan bij GTI Utiliteit Zuid is hieronder op te halen.
Attachments:
sociaal plan GTI Zuid.doc