Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regio - C2000 succesvol ingevoerd in Gelderland-Midden
Publicatiedatum: 18-05-2005

Vandaag - 18 mei - zijn de Politie, Brandweer en Ambulance van regio Gelderland-Midden succesvol operationeel gegaan met C2000. Korpschef Jos van Deursen zette om 07.00 uur voor de politie symbolisch de knop om van het analoge systeem naar het nieuwe digitale netwerk C2000. Regionaal Brandweercommandant Paul Joosten deed dit om 11.00 uur voor de brandweer en Ype Schat, directeur Volksgezondheid/GGD sloot de rij door om 15.00 uur de CPA op C2000 over te schakelen. De hulpverleningsregio Gelderland-Midden is de 20e regio die nu operationeel is met C2000.

De invoering verliep voorspoedig en zonder problemen. "Natuurlijk is het even wennen en bellen er collega's om nog even te vragen hoe het zat", vertelt projectleider Kees Smorenburg. Maar we zijn zeer tevreden. De eerste meldingen van alle hulpdiensten die met C2000 zijn afgehandeld, zijn met grote tevredenheid verlopen."

Voordelen C2000
C2000 heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van het - tot nu toe gebruikte - analoge netwerk:

- Het nieuwe radionetwerk heeft een landelijke dekking. Hierdoor hoef je niet meerdere malen van frequentie te wisselen.
- Met C2000 kan rechtstreeks met andere hulpdiensten worden gecommuniceerd via portofoons en mobilofoons. Hierdoor is snelle afstemming mogelijk.

- Met C2000 is tweerichtingsverkeer mogelijk. Ook is de spraakkwaliteit beter.

- Uitval door overbelasting, bijvoorbeeld in geval van een calamiteit, is niet mogelijk.

- Alle mobilofoons en portofoons zijn uitgerust met een noodknopvoorziening.

Samenwerking Hulpverlening Gelderland-Midden
De invoering van C2000 is het sluitstuk van het project Samenwerking Hulpverlening Gelderland-Midden. De drie hulpdiensten werken nu nog intensiever samen door een geïntegreerd meldkamersysteem, een gezamenlijke meldkamer en nu het nieuwe digitale C2000-netwerk. Het doel van de samenwerking is om de hulpverlening nog adequater en efficiënter in te richten.

///////////////////////