SARA


gepubliceerd op woensdag 18 mei 2005

DEISA zoekt applicaties voor Extreme Computing Initiative

Het DEISA-consortium zoekt applicaties om deel te nemen aan het 'DEISA Extreme Computing Initiative'. DEISA is een afkorting voor 'Distributed European Infrastructure for Supercomputing Applications'. In dit project werkt een aantal Europese High Performance Computing (HPC) centra samen om een infrastructuur te bouwen, gebaseerd op Grid-technologie, waarin de HPC-infrastructuren van de diverse centra worden gecombineerd.

In het kader van dit project is het 'DEISA Extreme Computing Initiative' opgestart, waarin DEISA vraagt om applicaties die een grote hoeveelheid rekenkracht vereisen die alleen door de DEISA-infrastructuur kan worden geboden, applicaties die behoren bij onderzoek dat gedaan wordt door internationale samenwerkingsverbanden en applicaties die meerdere architecturen vereisen om efficiënt te draaien.

Meer informatie kunt u vinden op: www.deisa.org/grid/initiative.php#call. Als u geïnteresseerd bent in dit project, kunt u contact met ons opnemen via hic@sara.nl of telefonisch via 020 - 592 8008.

De deadline voor het inzenden van aanvragen is 30 mei 2005.

Wat is DEISA?
Op basis van een initiatief van IDRIS-CNRS (Frankrijk) zijn de activiteiten van het DEISA-project in mei 2004 gestart met acht partners: FZJ en RZG in Duitsland, CINECA in Italië, EPCC en ECMWF in het Verenigd Koninkrijk, CSC in Finland en SARA in Nederland. Het project wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het 6th Framework Programma, als onderdeel van een krachtig initiatief dat gericht is op het benutten van grid-enabled onderzoeksinfrastructuren in Europa.

De belangrijkste doelstelling van het DEISA-project is het mogelijk maken van wetenschappelijke onderzoek over een breed spectrum van wetenschap en technologie, door de inzet en het gebruik van een duurzame gedistribueerde supercomputing-omgeving van wereldklasse. Deze doelstelling wordt gerealiseerd door een sterke integratie van bestaande nationale high-end platforms, die direct gekoppeld zijn via een toegesneden netwerk en ondersteund worden door innovatieve systeem- en gridsoftware.

Meer informatie is beschikbaar op: www.deisa.org