Woensdag 18 mei te zien bij 'Team West'

Leiderdorp 18-05-2005 - In het opsporingsprogramma Team West bij TV West zijn vanavond, woensdag 18 mei 2005, de volgende onderwerpen te zien:

Bejaarde man beroofd in Scheveningen (reconstructie) Op donderdag 21 april omstreeks 15.30 uur is een 81-jarige Hagenaar door twee mannen beroofd in de Gondelstraat in Scheveningen. Kort voor de beroving had de man een aanzienlijk geldbedrag opgenomen bij een bank aan de Badhuiskade in Scheveningen. Toen de man door de Gondelstraat liep, werd hij gepasseerd door een brommer of een lichte motor met twee mannen erop. Aan het einde van de straat stonden de mannen het slachtoffer op te wachten. Ze gooiden hem op de grond en beroofden hem van zijn geld.

De politie zoekt getuigen van die beroving en getuigen die de twee mannen op de brommer herkennen of getuigen die ze hebben gezien in de buurt van de bank.

Gewapende overval op bank in Den Haag Op zaterdag 7 mei omstreeks 9.05 u. is een bank aan de Stationsweg in Den Haag overvallen. Een gemaskerde man kwam de bank binnen, bedreigde de aanwezige medewerker en dwong hem geld af te geven. Daarna bond de overvaller de medewerker vast en vertrok hij.

Op de beelden van het cameratoezicht in Den Haag is te zien hoe de man vanaf de Hoefkade in de richting van de Stationsweg is gelopen en hoe hij na de overval dezelfde route weer terug nam. De beelden worden getoond in Team West.

De politie zoekt getuigen van de bankoverval en mensen die denken de dader te herkennen aan de hand van de getoonde beelden.