Gemeente Boxmeer


Leerlingenvervoer schooljaar 2005-2006

De tegemoetkoming is o.a. afhankelijk van de afstand van huis naar school en van het inkomen van de ouders.

Tegemoetkoming
Uitgangspunt voor de tegemoetkoming zijn de kosten van het vervoer per fiets/bromfiets of vergoeding van de kosten van openbaar vervoer dan wel de kosten van eigen vervoer. Een vergoeding voor aangepast vervoer (taxivervoer) is in principe uitzondering. De tegemoetkoming in de kosten gaat slechts tot de dichtstbijzijnde voor de leerling toegankelijke school, tenzij een verder weg gelegen school goedkoper is voor de gemeente.

Indien vanwege een structurele lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap voor leerlingen openbaar vervoer met begeleiding of aangepast vervoer nodig is, dan kunt u ook bij de gemeente een aanvraag leerlingenvervoer indienen. De leerling zal eerst medisch worden onderzocht door een onafhankelijk arts voor een vervoersadvies.

Aanvraagformulieren
Als u in aanmerking denkt te komen voor leerlingenvervoer dan dient u dit zo spoedig mogelijk aan te vragen. Aanvraagformulieren hiervoor zijn verkrijgbaar bij de afdeling Welzijn en Maatschappelijke Ontwikkeling, mw. A. Schellekens, telefoonnummer (0485) 585842, bij de receptie van het gemeentehuis en bij de receptie van de dependance Saxe Gotha. Het aanvraagformulier staat ook op de internetsite van de gemeente: www.boxmeer.nl. U kunt de formulieren daar vinden bij overzicht formulieren in het snelmenu. Leest u vooral ook de begeleidende brief.

IB-Groep
Het kan zijn dat ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de schoolkosten. U kunt bij de IB-Groep (Informatie Beheer Groep) in Groningen een tegemoetkoming schoolkosten aanvragen met de folder ´aanvraag tegemoetkoming schoolkosten voor ouders met kinderen tot 18 jaar´. De tegemoetkoming is afhankelijk van uw inkomen. Het telefoonnummer van de IB-Groep is (050) 599 77 55. Internet- en e-mailadres: www.ib-groep.nl.