Gemeente Boxmeer


Museumpark: gezelliger en groener!

Afbeelding bij bericht

Het Museumpark - door velen ten onrechte 'Museumplein' genoemd - heeft een metamorfose ondergaan. Parkeerden voorheen bezoekers van het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum er hun auto, nu is het vooral een aangenaam verblijfsgebied geworden, mede dankzij de aanplant van een aantal nieuwe bomen. Kinderen kunnen heerlijk spelen op toestellen midden op het Museumpark. Ook staan er banken en stoelen voor wie even rustig wil genieten van het vele fraais dat Overloon heeft te bieden. Tevens is er al rekening gehouden met de mogelijkheid om in een later stadium bij het Museumpark enkele gezellige terrassen aan te leggen.

Bezoekers van het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum kunnen hun auto voortaan kwijt op het nieuwe parkeerterrein nabij het sportpark. Daar zijn 226 parkeerplaatsen aangelegd.

En wie het museum heeft bezocht en tevens graag het Zoo Parc wil bekijken, hoeft alleen maar de ook voor kinderen aantrekkelijke dieren van de kunstroute te volgen en komt dan vanzelf bij deze andere grote dagattractie van Overloon uit.