Gemeente Smallingerland

Biologische onkruidbestrijding
18 mei 2005

We zijn enige weken geleden gestart met de bestrijding van onkruid met het biologisch onkruidbestrijdingsmiddel Streetclean. Misschien heeft u het al gemerkt maar het biologisch middel is niet geheel geurloos. Het onkruidbestrijdingsmiddel is gebaseerd op onder meer zuren en dat is ook wat u ruikt. Deze geur is onschadelijk en verdwijnt na enkele dagen of na een regenbui.

Dit is het eerste jaar dat we het middel breder in de gemeente toepassen. We houden ook dit jaar de vinger aan de pols en volgen de uitwerkingen van het middel nauwgezet. Ondertussen hebben wij contact gehad met de leverancier over de geur. Deze gaat proberen om vooral de zurige geur te neutraliseren.

Bord in de wijk
Wekelijks wordt in Smallingerland Breeduit vermeld waar de onkruidborstelmachines precies zijn en welke straten de komende week worden aangepakt. U weet dan precies wanneer we bij u in de buurt zijn. Onder het kopje "waar zijn we in uw wijk" ziet u waar we volgende week actief zijn. Ook geven we met de borden "DEZE WEEK onkruidborstelen in uw wijk." aan dat we bij u in de buurt zijn.

Ziet u de onkruidborstelmachines in uw straat:

* verplaats dan uw auto naar de straat naast of achter uw woning
* kies bij voorkeur een straat die al door ons is behandeld

Waar zijn de onkruidborstel machines in uw wijk? In week 21 (23 mei tot en met 27mei) zijn de onkruidborstelmachines in de wijk

DE SINGELS.