Gemeente Den Haag

mei 2005
Geen nieuwe school voor voortgezet onderwijs in Den Haag (17 mei)

Het Haagse college van B&W heeft vandaag besloten de minister van Onderwijs negatief te adviseren over de vorming van een islamitische scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs. De Stichting ISVO Ibn Ghaldoun heeft een aanvraag ingediend voor een islamitische scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Den Haag. Volgens de gemeente kan de school niet voldoen aan de stichtingsnorm van 1.200 leerlingen. Dit is het aantal leerlingen dat de school minimaal moet hebben na vijf jaar.

Uit de prognoses van de stichting ISVO Ibn Ghaldoun blijkt dat de norm van 1.200 leerlingen niet wordt gehaald volgens de voorgeschreven toe te passen methode. De stichting heeft een aanvullend onderzoek laten uitvoeren naar de interesse voor de nieuwe school. Volgens dit onderzoek zou het aantal van 1.200 leerlingen wel worden gehaald. De gemeente Den Haag plaatst kanttekeningen bij dit onderzoek en gaat uit van de voorgeschreven methode. Op basis van die cijfers dient het verzoek niet opgenomen te worden in het Plan van scholen. De gemeente adviseert dit nu aan de minister.

De Stichting ISVO Ibn Ghaldoun wil dat op deze school leerlingen terecht kunnen voor mavo, havo, atheneum, vbo-bouwtechniek, vbo-elektrotechniek, vbo-administratie en vbo-verzorging.