Gemeente Den Haag

mei 2005
Vijftig jaar Montessorionderwijs op openbare basisschool Valkenbos wordt ouderwets gevierd (17 mei)

Openbare Montessorischool Valkenbos viert van 18 tot en met 25 mei 2005 dat ze vijftig jaar lang Montessorionderwijs geeft. Er wordt deze dagen uitgebreid aandacht besteed aan de jaren '50 van de vorige eeuw. Op woensdag 25 mei 2005 om 9.00 uur is de wethouder van Onderwijs Pierre Heijnen aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst op de speelplaats. Hij geeft het startsein voor de zeepkistenrace en levert zijn bijdrage aan de inhoud van de 'Kist over 50 jaar'.

Vanaf woensdag 18 mei 2005 staat de school in het teken van de jaren '50 van de vorige eeuw. Voor alle kinderen worden workshops georganiseerd op allerlei terreinen, zoals rock & roll, hoorspelen maken, schilderen, muziek en archeologie. Deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Fonds 1818.

De feestelijke bijeenkomst op woensdag 25 mei 2005 wordt om 9.00 uur in aanwezigheid van Pierre Heijnen gevierd. Tijdens deze bijeenkomst wordt een zeepkistenrace gehouden met zelf gemaakte zeepkisten. Dit is het resultaat van de workshop die gegeven wordt aan de leerlingen van de onderbouw.

De workshop 'Kist over 50 jaar' wordt op deze dag afgesloten. Het is de bedoeling dat in de jubileumweek in alle groepen uitgebreid aandacht wordt besteed aan wat er zo kenmerkend is voor onze tijd. Per groep gaat een voorwerp in de kist die pas over vijftig jaar weer geopend mag worden. Ook de wethouder zal een voorwerp meegeven in de kist.

Op de school is een ruimte ingericht in de stijl van de jaren '50. Dit is uitgevoerd door leerlingen van het Mondriaan College. Ze hebben zich verdiept in de jaren '50.