Nuon

Nuon verkoopt Amerikaans waterbedrijf Utilities Inc. 18 mei 2005 | Amsterdam

Energiebedrijf Nuon heeft een definitieve overeenkomst bereikt met Hydro Star over de verkoop van 100% van de aandelen van het Amerikaanse waterbedrijf Utilities Inc. De verkoop van Utilities Inc. past volledig in de strategie van Nuon om zich te richten op winstgevende groei in de energiemarkten in Noordwest Europa. Eerder verkocht Nuon in lijn met deze strategie de bedrijven Norit en North Coast Energy. Naar verwachting realiseert Nuon een boekwinst op de verkoop van Utilities Inc. Hydro Star is een dochteronderneming van AIG Highstar Capital II,L.P., een beleggingsfonds dat investeert in infrastructuur gerelateerde activiteiten en wordt ondersteund door AIG Global Investment Group (AIGGIG). De bij AIGGIG aangesloten bedrijven zijn dochterondernemingen van de verzekeraar American International Group, Inc. (AIG).
De omzet van Utilities Inc. bedroeg in 2004 85 miljoen US dollar en het bedrijf heeft 300.000 klanten in 17 Amerikaanse staten, met name in Florida, North en South Carolina.

Nuon kondigde de aankoop van Utilities Inc. aan in maart 2001, terwijl de transactie werd afgerond in maart 2002. De verkoop van Utilities Inc. zal naar verwachting begin 2006 zijn afgerond, gezien de noodzakelijke goedkeuringsprocedures in de Verenigde Staten die nog moeten worden doorlopen.
Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten ruim 2 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2004 bedroeg 4,9 miljard euro. Bij Nuon werken ruim 9.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.