Politie Midden- en West Brabant

Persberichten distict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 18 mei 2005

Courage Team rolt vier hennepkwekerijen op
ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM: Het Courage Team van de politie heeft woensdag wederom een ruimdag gehouden. Daarbij zijn invallen gedaan in een aantal panden in Roosendaal en Bergen op Zoom. In Roosendaal werd binnengevallen in een woning aan de Bredasestraat, hier werd een 392-tal hennepplanten aangetroffen. De 24-jarige bewoner was niet thuis tijdens de inval, maar heeft zich kort na de ruiming bij de politie gemeld. Een andere hennepplantage werd aangetroffen in de Hoogstraat. Hier telde men 365 planten. De 41-jarige bewoner was aanwezig in de woning en is meegenomen voor verhoor. Bij een woning aan de Reginadonk trof de politie 240 wietplanten aan. De 38-jarige bewoonster was in de woning aanwezig en komt een dezer dagen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. In Bergen op Zoom werd een ruiming gehouden in de Rozemarijnstraat. Hier zijn 850 hennepplanten aangetroffen. Ook hier was niemand in het pand aanwezig, maar de eigenaar meldde zich in de loop van de middag bij de politie.

Voorafgaand aan de ruimdag stuitte de politie dinsdagavond op een hennepkewekerij in de Staartsestraat in Huijbergen. Hier werden 175 planten aangetroffen. En woensdagmorgenvroeg stuitten ze op een hennepkwekerij in de Pegasuslaan in Bergen op Zoom. Naar aanleiding van een melding ging de politie een kijkje nemen in het pand en trof er ca. 300 hennepplanten aan. De 22-jarige verdachte is meegenomen voor verhoor.

In alle panden is illegaal stroom afgetapt. De hennepplanten en bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslaggenomen en zijn inmiddels vernietigd. De kwekers kunnen een proces-verbaal verwachten.

Politie houdt grote verkeerscontrole
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam een grote verkeerscontrole gehouden op de Gagelboslaan. Tijdens een bromfietscontrole is een 53-tal voertuigen gecontroleerd. 28 bromfietsen hadden een te hoog vermogen en de bestuurders krijgen hiervoor een proces-verbaal. Ruim 200 voertuigen zijn gecontoleerd tijdens de controle. 60 bestuurders waren in overtreding. Dit ging dan vooral om het niet dragen van gordel, het niet goed bevestigen van de aanhangwagen aan de auto, het niet bij zich dragen van rijbewijs, enz.

Vrouw gewond bij aanrijding
BERGEN OP ZOOM: Een 78-jarige inwoonster van Bergen op Zoom is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed op haar fiets over de Ericalaan in de richting van de Kamperfoeliestraat. Een 37-jarige inwoonster van Bergen op zoom reed met haar personenauto over de Ericalaan richting Kamperfoeliestraat. Daar aangekomen reed de bestuurster van de personenauto tegen de middenas en zag de 78-jarige fietser stil staan. De fietser stond op dat moment alleen niet stil en botste tijdens de inhaalmanouvre van de auto met haar voorwiel tegen de auto. Hierdoor kwam zij ten val. Met een hoofdwond moest zij worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Diefstal bromfiets
BERGEN OP ZOOM: Een eigenaar van een bromfiets heeft woensdag aangifte gedaan bij de politie van diefstal van zijn tweewieler. Het betreft een bromfiets van het merk Aprillia met het verzekeringsplaatje BVH 275.

Inbraken in sportkantines
HUIJBERGEN/OSSENDRECHT: Dinsdagnacht is ingebroken in een tweetal sportkantines aan het Waterdrieblad en de Wassevendreef.

Het is op dit moment nog niet bekend hoe de daders konden binnenkomen en wat er is meegenomen.

Brand in woning
ROOSENDAAL: Dinsdagavond heeft een 15-jarige jongen een keukenbrand veroorzaakt toen hij eten klaar wilde maken. Tijdens het koken is hij even naar boven gegaan. Toen hij een brandlucht rook is hij beneden gaan kijken en zag dat de keuken vlamgevat had. De jongen heeft de brand zelf proberen te blussen. De gewaarschuwde brandweer heeft de brand nageblust en de rook verdreven. De jongen is ter plaatse onderzocht door de GGD, hij had vermoedelijk rook ingeademd en is voor controle doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Inbraak kantoor
ROOSENDAAL: In een kantoor aan de Ettenseweg is dinsdagavond ingebroken. De daders konden binnenkomen door een ruit in te slaan. Uit de kantoorruimte is een vijftal PCs met flatscreens meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Diefstal auto (1)
NISPEN: Dinsdagnacht tussen 00.00 uur en 00.20 uur is een personenauto gestolen vanaf de Dorpsstraat. Het betreft een grijze Opel Kadett voorzien van het kenteken XV-09-YD.

De eigenaar van de auto was net thuisgekomen. Even later hoorde hij van een getuige dat zij de auto met gedoofde lichten had zien wegrijden.

Diefstal uit bedrijf
ROOSENDAAL: In een bedrijf aan de Jan Frederik Vlekkestraat is dinsdagavond ingebroken. De daders zijn eerst een hekwerk overgeklommen om op het terrein te komen. Vervolgens is een ruit vernield. Uit een tweetal autos die in het pand geparkeerd stonden was een autoradio-/CD-speler meegenomen. Ook is een MP3 speler meegenomen.

Diefstal auto (2)
OUDENBOSCH: Vanaf het Jaagpad is dinsdagnacht een personenauto gestolen van het merk Opel Kadett. De auto is voorzien van het kenteken XD-84-RL.

Ook het rijbewijs en identiteitsbewijs van de eigenaar lag nog in de auto en is meegenomen.

Auteur: Inge Hommel