Politie Drenthe

Nieuwe ademanalyseapparatuur voor politie

Assen 18-05-2005 - In de strijd tegen het alcomobilisme beschikt politie Drenthe sinds kort over een nieuwe generatie ademanalyseapparaten. Automobilisten die bij de blaastest op straat en A (attention) of een F (fail) scoren moeten, om het juiste microgrammen alcohol per liter uitgeademde lucht vast te stellen nogmaals blazen op het ademanalyseapparaat.

De nieuwe apparatuur neemt minder ruimte in dan de tot nu toe gebruikte apparatuur en de verdachte behoeft zich minder in te spannen om de vereiste anderhalve liter lucht in het apparaat te blazen.

Ademanalyse apparaat

De gegevens van de laatste 100 verdachten blijven in het apparaat opgeslagen. Er kan een printer direct op het apparaat worden aangesloten, waarna de uitdraai bij het proces verbaal kan worden gevoegd.

Ademanalyse apparaat

Alle agenten in Drenthe krijgen een pas met hun gegevens, waarmee ze met een in te toetsen speciale code, op elk bureau gebruik kunnen maken van de apparatuur. Drenthe zit in de laatste fase van de instructie van de gebruikers.

Politie vordert rijbewijzen in.
Agenten van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld hebben de afgelopen week zes rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die de maximum toegestane snelheid met meer dan 50 kilometer per uur hebben overschreden.

Een 35 jarige automobilist uit Emmen werd op de Viaductstraat in Emmen betrapt door de videosurveillance. Zijn snelheid werd vastgesteld op 156 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De kans is groot dat de man het, zeker tot de zittingsdatum, zonder zijn rijbewijs moet stellen. De overige vijf automobilisten liepen tegen de lamp bij controles met de lasergun op de N34 bij Erm, de Boerdijk in Veenoord en de Drentse Mondenweg. Hij snelheden varieerden van 136 kilometer per uur bij een maximaal toegestane snelheid van 80 kilometer tot 155 kilometer per uur op een autoweg.

Controles komende week

De komende week staan bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 20 mei staat de radarauto op de N37 tussen Holsloot en de grens met Duitsland.
Zaterdag 21 mei s avonds en s nachts alcoholcontrole in de gemeente Tynaarlo.
Zondag 22 mei wordt er s middags in Hoogeveen een gordelcontrole gehouden.
Maandag 23 mei staat de radarauto op de N919 tussen Huis ter heide en Veenhuizen.
Dinsdag 24 mei is er een gordel en roodlichtcontrole in Assen. Woensdag 25 mei is er een radarcontrole op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.
Donderdag 26 mei wordt er op snelheid gecontroleerd op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Voor de cijfers kunt u terecht op www.rws-avv.nl