Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 17 mei 2005

Op dinsdag 17 mei 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Evaluatie van het Lokale Zorgnetwerk Capelle aan den IJssel

Het college nam kennis van het onderzoeksrapport Investeren in samenhang van de GGD Rotterdam en omstreken. De conclusies en aanbevelingen sluiten nauw aan bij ontwikkelingen in Rotterdam. Het college heeft ingestemd met het instellen van een stuurgroep en het uitvoeren van de voorgestelde actiepunten. De voorgestelde verbeteringen moeten de effectiviteit van het zorgnetwerk vergroten.

Hierover volgt een persbericht.

Aanvraag bouwvergunning voor schuttingen

Het college heeft een bouwvergunning geweigerd voor het legaliseren van geplaatste houten schuttingen aan de Pluvierstraat. Deze schuttingen zijn in strijd met de Bouwverordening en het bouwwerk voldoet niet aan de welstandscriteria. Het college besloot de erfafscheiding met bestuursdwang te verwijderen, waarbij een begunstigingstermijn van zes weken wordt gegeven.

Besturenfusie BOPO-OPOK

Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en -besluit vastgesteld voor de besturenfusie BOPO-OPOK per 1 januari 2006. Nadat de gemeenteraad de statuten heeft goedgekeurd, kan het bestuur van de nieuwe stichting worden geworven.

Ontwerpbegroting 2006 gemeenschappelijke regeling Stadsregio Rotterdam

Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vastgesteld voor de ontwerpbegroting 2006 van de gemeenschappelijke regeling Stadsregio Rotterdam.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene en Bestuurszaken en gemeenteraad.]

Begroting 2006/meerjarenbegroting 2007-2009 Recreatieschap Hitlandbos

Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vastgesteld voor de begroting 2006 en de meerjarenraming 2007-2009 van het recreatieschap Hitlandbos. Het college maakt ten aanzien van de meerjarenbegroting een voorbehoud in verband met de afwijkende begrotingsmethode.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte en gemeenteraad.]

Herschikking openbare scholen in Schollevaar

Het college heeft het conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit vastgesteld om te komen tot de herschikking van de openbare basisscholen De Piramide, De Spoorzoeker en De Tuimelaar. De drie scholen fuseren waarbij het gebouw van De Spoorzoeker per 1 augustus 2005 in gebruik genomen door Praktijkschool Accent. De Spoorzoeker verhuist naar de Fascinatioboulevard. Het gebouw van De Spoorzoeker wordt per 1 augustus 2005 in gebruik genomen door Praktijkschool Accent.

Voorontwerp bestemmingsplan Schollevaar

Het college heeft ingestemd met het voorontwerp-bestemmingsplan Schollevaar. Conform de inspraakverordening wordt een inspraakprocedure gestart. Voor de wijk Schollevaar worden op korte termijn geen nieuwe (grote) ruimtelijke ontwikkelingen voorzien. Het voorontwerp-bestemmingsplan biedt hiervoor dus ook geen mogelijkheden.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Beslissing op bezwaarschrift van de Vereniging voor gereformeerd Primair Onderwijs Rijnmond

Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en -besluit vastgesteld voor het deels gegrond verklaren van het bezwaarschrift van de Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs Rijnmond (VGPOR). De VGPOR maakte bezwaar tegen het weigeren van de spoedaanvragen van de VGPOR voor het verwijderen van asbest en het treffen van brandpreventieve maatregelen bij basisschool De Triangel. De commissie voor de bezwaar- en beroepsschriften adviseert de gemeenteraad de kosten die gemaakt zijn om de asbest te verwijderen alsnog te vergoeden, aangezien de gemeente niet besloot binnen de beslistermijn. Ten aanzien van de brandpreventieve maatregelen adviseert de commissie het bezwaarschrift ongegrond te verklaren.

Voorstel tot onttrekking van gelden uit egalisatiereserve Wet Werk en Bijstand

Het college heeft besloten de raad voor te stellen om 270.000,-- te onttrekken uit de egalisatiereserve Wet werk en bijstand en onder te brengen bij het werkdeel van de Wet Werk en Bijstand. In de jaarrekening 2004 is er al rekening mee gehouden om dit bedrag op deze wijze te besteden. Hierdoor kan in 2005 een extra project worden gefinancierd, gericht op reintegratie van werkzoekenden.

Pilot Beke-aanpak

Het college heeft besloten om in Middelwatering een pilot te doen met de Beke-aanpak. In het kader van het Integraal Veiligheidsbeleid introduceert de gemeente Capelle aan den IJssel deze methode om overlastgevende jeugdgroepen gericht aan te pakken. De advies- en onderzoeksgroep Beke heeft een kernachtige vragenlijst ontwikkeld waarmee zicht komt op jeugdgroepen. Aan de hand van de uitkomst van de vragenlijst maken de partners op het gebied van jeugd & veiligheid een plan van aanpak. De Beke-aanpak wordt gehanteerd in het JOP-overleg (JongerenOntmoetingsPlekken). Om overlapping te voorkomen en te komen tot een betere samenwerking, worden de overleggen van BSN en het buurtnetwerk van Support samengevoegd.

Hierover volgt een persbericht

Baggeren seizoen 2005/2006

Het Hoogheemraadschap gaat baggeren in Capelle aan den IJssel. Hiervoor is bergingsruimte voor baggerspecie nodig. Verontreinigd slib wordt afgevoerd door Schieland. Schoon slib komt voor rekening van Capelle. Het college besloot daarom op elf locaties in de gemeente depots in te richten waarop schoon slib kan worden aangebracht, in een laag tot maximaal 75 cm.

Verjaring gemeentegrond Bloemensingel

Het college heeft besloten medewerking te verlenen aan inschrijving bij het kadaster Rotterdam van een verklaring van verjaring. De verklaring gaat om een stuk gemeentegrond gelegen nabij Bloemensingel
1.

Regeling Kinderopvang

Het college heeft de Regeling Kinderopvang gemeente Capelle aan den IJssel 2005 definitief vastgesteld.

Regeling Organieke Functiewaardering gemeente Capelle aan den IJssel

Het college heeft de Regeling Organieke Functiewaardering gemeente Capelle aan den IJssel 2005 definitief vastgesteld.

Vernieuwingsagenda bibliotheek

Het college heeft ingestemd met de Vernieuwingsagenda 2005 van de Capelse bibliotheek. In deze agenda zijn afspraken tussen de gemeente en de bibliotheek vastgelegd over de te bereiken vernieuwing en andere doelstellingen. Daarnaast is aangegeven hoe de gemeente de bibliotheek ziet als instrument voor integraal beleid en waar zij verbindingen ziet tussen bibliotheekbeleid en andere beleidsvelden.

Subsidieaanvraag ESF

Het college heeft besloten subsidie aan te vragen bij het Europees Sociaal Fonds (ESF) om de scholing van medewerkers van Sociale Zaken voor de invoering van de Wet werk en bijstand (WWB) te bekostigen. De totale kosten bedragen 23.328,--. Hiervan komt 50% voor rekening van de gemeente.

Voorstel benoeming voorzitter en lid bezwarencommissie voor verzelfstandiging muziekschool

Het college heeft besloten de heer J. Brandligt te benoemen tot voorzitter van de bezwarencommissie ex artikel 12 van het Sociaal Statuut. De heer S.L.C. Huizinga wordt benoemd tot voorzitter. Het college besloot verder de procedure van hoofdstuk 3 van de Verordening Bezwaar- en beroepschriften 2002 als reglement voor de bezwarencommissie van toepassing te verklaren. Het Sociaal Statuut en Sociaal Plan lagen ten grondslag aan de verzelfstandiging van de Capelse muziekschool.

Jongerenontmoetingsplaatsen

Het college heeft de notitie JongerenOntmoetingsPlaatsen (JOPs) vastgesteld. JOPs zijn geaccepteerde overdekte ontmoetingsplekken voor jongeren. In de notitie wordt ingegaan op aspecten zoals locatiebepaling, type JOP en de gebruiksaspecten.

Grondexploitatie Narcisstraat

Het college heeft het principeraadsvoorstel en ontwerpraadsbesluit vastgesteld voor de grondexploitatie van de Narcisstraat. Voor dit gebied is een plan voor woningbouw ontwikkeld. Op dit moment staat hier nog een decentraal onderkomen van de gemeentewerf, is hier een opslag voor groen en kolkenvuil en bevindt zich hier het wijkrioolgemaal. Tevens worden met dit project wateroverlast en rioolproblemen van 10 woningen in de Goudenregenstraat opgelost.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte en gemeenteraad.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.