Persberichten woensdag 18 mei

's-Hertogenbosch 18-05-2005

INBREKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie de melding van een oplettende burger dat er werd ingebroken in een pand aan de Oude Vlijmenseweg. Een man vernielde de ruit van het pand en haalde een mobiele airco weg. Met behulp van signalementen kon korte tijd later op de Pieter Stuyvesantstraat een 32-jarige Bosschenaar worden aangehouden. De gestolen airco is in de omgeving aangetroffen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

AANHOUDINGEN NA BEDREIGING MET MES

Rosmalen-
Woensdagochtend zijn in hun woningen in Rosmalen twee jongemannen (15 en 17 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de bedreiging van een 21-jarige plaatsgenoot op 18 april jl. Het slachtoffer zag op de Deken van Roestellaan twee jongens die fietsbanden aan het leksteken waren bij het NS station en zei hier iets van. Ook wist hij een van de jongens vast te pakken in afwachting van de komst van de politie. Echter hij werd toen door de andere jongen met een mes bedreigd en moest de jongen laten gaan. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau in s-Hertogenbosch.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Surveillerende agenten zagen dinsdagavond op de Kooikersweg twee personen op een bromfiets rijden zonder helm. Tevens ontbrak het verzekeringsplaatje. Toen de agenten de bromfietser en de bijrijder ter controle staande wilden houden, gingen beide ervandoor. De 19-jarige bestuurder uit s-Hertogenbosch kon worden aangehouden. De man verzette zich hevig en enkele omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. De bijrijder wist te ontkomen. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau.

AUTOBRAND

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond brak in een auto aan de Baksvelstraat brand uit in een auto. Ter plaatse bekende een 44-jarige Bosschenaar aan de politie dat hij de auto zojuist in brand had gestoken. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

BROMFIETSER ONDER INVLOED

Schijndel-
Dinsdagavond is op de Gestelseweg een 32-jarige bromfietser in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Lith
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 45-jarige man uit Maren Kessel aangehouden omdat hij teveel gedronken had. De man was met zijn brommer onderuit gegaan op de Band in Lith en gaf zelf toe teveel alcohol genuttigd te hebben, waarop de man werd aangehouden. Hij bleek meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en kreeg een rijverbod van 12 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


------------

Oss
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 42-jarige man uit Schaijk aangehouden omdat hij teveel alcohol genuttigd had en toch een auto bestuurde. De politie controleerde de man op de Hertogin Johannasingel in Oss, waar de blaastest uitwees dat de bestuurder teveel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van twee uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


------------

Oss

- Op de Raadhuislaan in Oss heeft de politie een 28-jarige Ossenaar aangehouden. Bij controle bleek dat de man met een glaasje teveel op toch achter het stuur van zijn auto was gekropen. De man kreeg een rijverbod van 1 uur en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee uur later werd dezelfde man wederom aangehouden omdat hij weer met een glaasje teveel op zich niet had laten rijden. De man kreeg opnieuw een rijverbod van 1 uur en er werd weer proces-verbaal opgemaakt.


-------------

Oss

- In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 30-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. De man reed op de Molenstraat in Oss toen de politie hem controleerde. De man bleek vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben en kreeg een rijverbod van 11 uur. Toen de politie het rijbewijs van de verdachte wilde invorderen, bleek deze al eerder ingevorderd. De man had uit een eerdere zaak een rijontzegging opgelegd gekregen voor de duur van vier maanden. Na onderzoek bleek tevens dat de man in een onverzekerde auto reed met gladde banden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

DERDE VERDACHTE AANGEHOUDEN IN HELINGZAAK

Oss

- De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige man uit Oss aangehouden. De man wordt ervan verdacht met meerdere personen een diefstal te hebben gepleegd in een tuincentrum aan de Bosschebaan in Heesch. In de nacht van 18 op 19 april werden er 35 dozen met vijverpompen en filter uit het tuincentrum gestolen, die de volgende dag bij een huiszoeking werden teruggevonden. Toen werd al direct een 24-jarige man uit Oss aangehouden voor heling. Twee dagen later werd de tweede verdachte aangehouden, een 21-jarige man uit Oss. De verdachte die gisteren is aangehouden, is in verzekering gesteld.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD

Oss
De politie heeft vanmiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Kantsingel in Oss. De kwekerij werd in een schuur aangetroffen, die uit twee ruimten bestond. In de ene ruimte waren net 550 plantjes gerooid, in de andere ruimte stonden 299 plantjes van een week oud. Alle plantjes en aangetroffen apparatuur werd door de politie in beslag genomen. De zaak wordt verder onderzocht.

DIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Vanochtend heeft de politie een 26-jarige Bosschenaar aangehouden. De verdachte had een greep uit de kassa gedaan bij de Stadsbibliotheek en zo 50 euro buit gemaakt. Aan de hand van videobeelden en getuigenverklaringen kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen. De man werd even daarna in een portiek op het Van Coehoornplein in Den Bosch opgepakt voor het plegen van de diefstal. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.