Multikabel


Multikabel biedt CANAL+ nu met Voetbalkanaal
18 mei 2005

Alkmaar, 18 mei 2005 - Nadat begin 2005 digitale televisie de standaard televisiedienst van Multikabel is geworden, biedt Multikabel sinds dit voorjaar ook de premiumzender CANAL+ in superieure beeld- en geluidskwaliteit. Het huidige analoge CANAL+ zal vanaf eind 2005 niet meer beschikbaar zijn. Aan het aanbod van de film- en sportzender voegt Multikabel vanaf deze week tevens het Voetbalkanaal toe. Twee extra kanalen met live voetbal, onder andere uit de Champions League.

Voor EUR 22,95 per maand biedt CANAL+ de kijker keuze uit drie kanalen: twee filmkanalen met topfilms zonder reclame en een gecombineerd film/sportkanaal, met onder andere live voetbal uit de Engelse Premier League, de Italiaanse Serie A en de Spaanse Primera Division, Amerikaans NBA basketbal en honkbal. Hieraan wordt deze week tevens het Voetbalkanaal toegevoegd. Deze digitale voetbalzender zendt onder andere live wedstrijden uit de Champions League uit.

Het Voetbalkanaal is bij Multikabel een integraal onderdeel van het digitale CANAL+ abonnement en bestaat uit 2 kanalen. Bij meerdere live wedstrijden zal de abonnee kunnen kiezen voor de wedstrijd van zijn keuze. Het Voetbalkanaal is niet als losse zender beschikbaar.

Steeds meer abonnees kijken films en sport van CANAL+ in digitale kwaliteit. Het totale aantal digitale kijkers groeit wekelijks. Nico Rijkhoff: "Van onze abonnees weten wij dat zij graag naar films en sport kijken. Met CANAL+ krijg je twee kanalen met actuele films plus een gecombineerd film- en sportkanaal. Er is nu gewoon altijd iets op tv en zonder reclame. Omdat steeds meer mensen een digitale televisie aanschaffen, willen zij ook de beste kwaliteit in ontvangst. Het is goed dat deze zenders nu ook digitaal kunnen worden aangeboden."