VVD



18 mei 2005 - Zsolt Szabo: 'Broos van Erp-prijs is erkenning van ICT-beleid VVD'

Tijdens het Nationaal ICT Event op 17 mei in Utrecht is de prestigieuze Broos van Erp-prijs uitgereikt aan 3Mensio Medical Imaging. De Broos van Erp-prijs is op initiatief van de Tweede Kamer door het ministerie van Economische Zaken ingesteld. De prijs is bedoeld voor het stimuleren van nieuwe, innovatieve Nederlandse bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van ICT. Deze prestigieuze prijs komt samen met een geldbedrag van 50.000 euro.

3Mensio Medical Imaging is een bedrijf dat software applicaties ontwikkelt voor medische doeleinden met behulp van de laatste 3D technologie uit de "gaming" industrie. Namens de VVD heeft Zsolt Szabo, VVD-woordvoerder voor ICT in de Tweede Kamer, zitten genomen in de hoofdjury ter beoordeling van de inzendingen.

Reeds tijdens het Kamerlidmaatschap van Broos van Erp heeft de VVD veel aandacht geschonken aan ICT als ondersteunend instrument voor economische ontwikkeling en de verbetering van de dienstverlening vanuit de overheid richting burgers en bedrijven. Dit beleid wordt in deze kabinetsperiode door de VVD niet alleen voortgezet maar ook daar waar nodig geïntensiveerd. ,,De dienstverlening van de Nederlandse overheid moet in 2007 volledig zijn gedigitaliseerd'', zegt Szabo, ,,hiervoor waren extra maatregelen nodig die door de VVD via moties in de Kamer zijn gebracht en die nu in de fase van implementatie zijn.'' De inzet van ICT zal een besparing opleveren van 10 miljard euro aan apparaatskosten per jaar.

Wat betreft de winnaar van de Broos van Erp prijs, 3Mensio, zegt Szabo het volgende: ,,3Mensio is typisch een bedrijf dat op een slimme manier gebruik maakt van reeds bestaande technologieën, hiermee past dit bedrijf precies in de visie van de VVD op toekomstige innovatie in Nederland, namelijk dat producten zullen worden ontwikkeld met een toegevoegde waarde op basis van bestaande innovatieve technologieën.''

18 mei 2005