NCRV

Journalistiek versus de gewone man op Discussie.nl


HILVERSUM, 20050518 --
Op 18 mei organiseert de Nederlandse Vereniging voor Journalisten de Mediadag. Redacties van kranten houden discussies met het publiek en zetten hun redactieburelen open voor belangstellenden. Op de site Discussie.nl zal online worden gedebatteerd over de rol van de journalistiek in de samenleving. Want na de moord op Fortuyn kwam er veel kritiek op de media. Ze zouden zich te veel richten op de elite en te weinig oog hebben voor wat er speelt in de samenleving. Maar doet de journalistiek het nu beter dan destijds? Luisteren journalisten nu wel naar de stem van de straat?




Op Discussie.nl debatteren de hele dag journalisten als Jean Mentens (hoofdredacteur Twee Vandaag), Hans Laroes (hoofdredacteur NOS Journaal) Taco Rijssemus (hoofd nieuwsprogramma's SBS6), Cees Grimbergen (presentator Rondom Tien) en Mohammed el Asatti (redacteur Maroc.nl) over de rol van de journalistiek de samenleving. Ook politici, waaronder Bert Bakker en Joop Atsma en media-deskundigen als hoogleraar Henri Beunders debatteren online mee.


De website Discussie.nl is sinds 15 maart 2005 online. Aan Discussie.nl doen de volgende programma's mee: Stand.nl, Rondom Tien, Netwerk, Twee Vandaag, Nova, Premtime en Vara Debatplaats (met hierin onder meer B&W en Zembla). De site is een initiatief van de NCRV.


www.discussie.nl




NCRV