Ingezonden persbericht

Search Marketing Associatie voor Europa (SMA-EU) formeel gelanceerd

Europese zoekmachine marketeers verenigd

DELFT, 20050518 -- Volgend op een bijeenkomst van de SMA-EU werkgroep in München op 2 mei, is een nieuwe associatie op het gebied van zoekmachine marketing officieel in het leven geroepen. De associatie vertegenwoordigt zoekmachine marketeers vanuit geheel Europa.


De SMA-EU is ontstaan ná het succes van een soortgelijke organisatie in het Verenigd Koningrijk. Het beoogde aantal leden heeft zich aangesloten en op dit moment is de eerste bestuursverkiezing in volle gang, dit onder toeziend oog van de UK Electoral Reform Society.

De Europese organisatie heeft als doel zoekmachine marketeers vanuit Europa en direct daaraan grenzende landen samen te brengen en hen vervolgens te vertegenwoordigen richting overheden en belangrijke toeleveranciers aan de branche, waaronder de zoekmachines.
Ook wordt als doel gesteld om onderzoek, training en ondersteuning voor betrokken marketeers op een hoger niveau te brengen.

Kandidaatstelling voor het 12-koppig bestuur begint op 31 mei en geschiedt vanuit alle leden die zich in de komende weken bij de organisatie aansluiten. De kandidaatstelling sluit op 6 juni en wordt gevolgd door de verkiezing van het bestuur.

De huidige werkgroep heeft een aantal belangrijke zaken geponeerd, waaraan het nieuw verkozen bestuur veel aandacht aan dient te schenken:
1. Initiëren van een onderzoek naar de marktomvang van zoekmachine marketing in Europa
2. In het leven roepen van een werkgroep die in bijeenkomsten met de zoekmachines de onderlinge relaties verder moet verbeteren.
3. Onderzoek naar accreditatie van opleidingen op het gebied van zoekmachine marketing, om de kwaliteit en beschikbaarheid van deze opleidingen te verbeteren.
4. In het leven roepen van een werkgroep die ten behoeve van de leden onderzoek verricht naar nieuwe mogelijkheden in de markt

Huidig voorzitter, de Deen Mikkel deMib Svendsen zegt hierover: "Natuurlijk ligt de uiteindelijke beslissing over deze zaken bij het nieuw verkozen bestuur, maar we willen potentiële leden een idee geven over wat wij te bieden hebben en waarom het belangrijk is om zich aan te melden."

De associatie heeft ook besloten om eenmalig een contributie te hanteren van 75 Euro voor eenieder die zijn contributie vóór 31 juli betaalt. Mikkel zegt hierover: "We beseffen dat leden die zich nu aanmelden, zich een beetje in het diepe storten, immers zij genieten niet de voordelen die verbonden zijn aan een succesvolle, al langere tijd gevestigde organisatie. Wij willen het voor hen zo gemakkelijk mogelijk maken zich aan te sluiten. Het is zeker zo, dat er altijd voordeel schuilt in een vroege aansluiting en het zeker niet schadelijk is voor het eigen imago. Dit is ook vast de reden dat wij al vele positieve reacties an informatieaanvragen hebben mogen ontvangen"


Naar verwachting zal het nieuwe bestuur en de nieuwe associatie in de herfst van dit jaar sterk van zich laten horen.




Ingezonden persbericht