ChristenUnie


Debatavond Europese Grondwet André Rouvoet Ede woensdag 18 mei 2005

Contactpersoon: Leon Meijer, 0318-635751
Andre Rouvoet in debat met Wijnand Duyvendak (GroenLinks)

Locatie: Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede.

Aanvang: 20.00 uur.

Toegang vrij

Rouvoet en Duyvendak debatteren in Cultura over de Europese Grondwet

André Rouvoet (ChristenUnie) en Wijnand Duyvendak (GroenLinks) komen naar Ede om met elkaar in debat te gaan over de Europese Grondwet. Het debat, waar het publiek een grote inbreng in heeft, vindt plaats in Cultura op woensdag 18 mei vanaf 20.00 uur, de toegang is gratis.

De Europese grondwet is voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show. Toch bepalen inmiddels vele Europese regels ons dagelijks leven. De normen voor de kwaliteit van onze lucht, maar ook die van het zwemwater worden in Brussel besloten. Maar het blijft niet alleen bij milieuzaken. Ook de landbouw, vervoer en niet te vergeten het beleid rond de euro worden in Brussel beslist. Hoe moet het verder met de EU, dat is de vraag die we op 1 juni in het stemhokje mogen beantwoorden. Is de Europese grondwet een stap in de goede richting of een stap te ver?

Een peiling van de ChristenUnie wees uit dat het merendeel van de mensen van mening is dat ze te weinig weten van de grondwet om een goede keus voor of tegen te maken. ChristenUnie Ede en GroenLinks / Progressief Ede hebben besloten daar wat aan te doen. Kamerleden van beide partijen komen woensdag 18 mei naar Ede om vanaf 20.00 uur in Cultura met elkaar in debat te gaan over de grondwet, daarbij wordt het publiek nauw bij het debat betrokken.

Voorstander is Wijnand Duyvendak, lid van de Tweede kamer voor GroenLinks. Duyvendak vindt dat de stem van burgers meer gehoord moet worden en is van mening dat de Europese grondwet betere spelregels aan Europa geeft. Mede op zijn initiatief mogen we 1 juni naar de stembus. Tegenstander is André Rouvoet, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede kamer. Rouvoet is niet tegen de EU maar wel tegen de Europese grondwet. Hij vindt dat met de Europese grondwet Nederland de controle verliest. De Nederlandse stem wordt gesmoord en vaagheid is troef.

Iedereen die zijn mening over de Europese grondwet wil vormen is van harte welkom.

---