Koninklijke Ahold


Ahold sluit nieuwe ongedekte kredietfaciliteit af

Hoofdpunten:

>Faciliteit van EUR 2 miljard
>Vijfjarige termijn

Zaandam, 18 mei 2005 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een nieuwe kredietfaciliteit heeft afgesloten met een syndicaat van vijftien banken.

De door het bankensyndicaat verstrekte vijfjarige ongedekte multi-valuta faciliteit van EUR 2.000.000.000 zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden en voor de uitgifte van kredietbrieven.

De marge bedraagt 75 basispunten en is afhankelijk van Aholds kredietrating. Ten aanzien van de faciliteit geldt een beperkende solvabiliteitsvoorwaarde, die wegvalt wanneer de kredietrating van de onderneming BBB/Baa2 is of beter.

In een commentaar op de nieuwe kredietfaciliteit zei Ahold CFO Hannu Ryöppönen: "Dit is een belangrijke dag voor Ahold en onze Road to Recovery-strategie. Deze nieuwe faciliteit is wederom een prestatie op onze weg terug naar financiële gezondheid en toont aan dat de financiële markt Ahold in toenemende mate waardeert als een kredietwaardige onderneming."

Ahold maakte op 15 februari 2005 bekend dat zij de driejarige doorlopende kredietfaciliteit van december 2003 had beëindigd en dat de onderneming in gesprek was met financiële instellingen over de afsluiting van een nieuwe kredietfaciliteit tegen gunstiger voorwaarden.

Ahold Corporate Communicatie: 075 - 659 5720

Disclaimer
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken met betrekking tot het gebruik van de onder de nieuwe kredietfaciliteit beschikbare middelen. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking worden gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements, omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de vertraging in of het niet voldoen aan de voorwaarden voor het opnemen van gelden onder de nieuwe kredietfaciliteit en andere factoren, waarvan een groot aantal wordt besproken in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige gewijzigde forward-looking statement te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02