INCA IMPORT BV

Nikon COOLPIX S2 - Spatwaterbestendige Schoonheid

Nikon COOLPIX S2
Een stijlvolle allround camera voor alle weertypen.

Nikon blijft zijn COOLPIX-serie van digitale camera's vernieuwen met de introductie van de COOLPIX S2, die dankzij zijn spatwaterbestendige body (zie voetnoot 1) kan worden gebruikt in de meest uitdagende en uiteenlopende weersomstandigheden.

De COOLPIX S2 ziet er zeer stijlvol uit, heeft een heldere 2,5-inch LCD-monitor, is compact met een dikte van slechts 22 mm en bevat vernieuwende, zeer intelligente Nikon-functies die foto's in de camera verbeteren.

Fantastische foto's, wat voor weer het ook is
Door zijn aluminium buitenkant ziet de COOLPIX S2 er niet alleen prachtig uit, maar is hij tevens spatwaterbestendig, waardoor dit een aantrekkelijke camera is voor gebruik buitenshuis, ook bij slecht weer.

Naast het mooie uiterlijk zorgen de 'hersenen' van de COOLPIX S2 voor scherpe, heldere beelden en natuurgetrouwe kleuren dankzij de 5,1 megapixels effectief en een veelzijdig 35-105 mm 3x optische Zoom-Nikkor ED-objectief (35mm-equivalent) (zie voetnoot 2).

Haal alles uit uw foto's
De COOLPIX S2 bevat een reeks Nikon-functies die de gebruiker helpen zijn foto's in de camera te verbeteren. De D-Lighting-functie, die kan worden geselecteerd in de weergavestand, kan bijvoorbeeld eenvoudig en automatisch een ontoereikende belichting corrigeren door licht en detail toe te voegen aan donkere delen van een foto, terwijl de correct belichte delen ongemoeid blijven.
De intelligente AF met gezichtprioriteit is een andere slimme functie van de COOLPIX S2. Deze functie detecteert automatisch gezichten van mensen in het beeld en stelt erop scherp, wat betere portretten oplevert zonder dat de gebruiker daarvoor extra moeite hoeft te doen.

Als het gaat om portretten, biedt de COOLPIX S2 ook een ingebouwde Nikon-functie voor rode-ogencorrectie. Deze detecteert rode ogen die door de flits kunnen worden veroorzaakt en corrigeert deze in de camera.

Naast deze fantastische functies biedt de COOLPIX S2 een handige onscherptewaarschuwing die de gebruiker waarschuwt als een foto onscherp is door camerabewegingen, zodat hij een nieuwe foto kan maken voordat het te laat is.

Gebruiksvriendelijk
De COOLPIX S2 gebruikt een optisch systeem met een haakse hoek, zodat het objectief niet uit de camera steekt, terwijl dankzij de grote, heldere 2,5-inch LCD-monitor geen zoeker nodig is. Voeg hierbij de gemakkelijk te gebruiken grafische interface (GUI) waarmee de gebruiker functies kan selecteren op naam of op pictogram en de handige HELP-knop die uitleg weergeeft in een van de twaalf beschikbare talen, en het resultaat is een bijna onovertroffen weerbestendige, allround camera.

Nikon heeft de COOLPIX S2 ook ontworpen met het oog op energiebesparing, zodat de gebruiker tot 190 foto's kan maken met één EN-EL8 oplaadbare batterij (op basis van de CIPA-standaard, zie voetnoot 3). De camera biedt ook een snelle opstarttijd van slechts (circa) 1 seconde en snelle continuopnamen tot (circa) 1,8 beelden per seconde, waardoor gebruikers gemakkelijker bewegende onderwerpen kunnen vastleggen.

Alles-in-één-pakket: batterij en COOL-STATION inbegrepen De COOLPIX S2 wordt geleverd inclusief het nieuwe COOL-STATION MV-12 waarin de gebruiker de camera kan plaatsen om zo de batterij op te laden zonder dat deze uit de camera hoeft te worden verwijderd en waarmee de COOLPIX S2 op een computer of televisie kan worden aangesloten.

De COOLPIX S2 biedt allerlei onderwerpsstanden voor de meest voorkomende fotografische situaties. Vier van deze standen bieden bovendien compositie-assistentie. De gebruiker kiest eenvoudigweg de geschikte stand voor het onderwerp (zoals een portret of landschap), waarna de camera automatisch de optimale instellingen selecteert.

De COOLPIX S2 biedt plaats aan de overal verkrijgbare SD-geheugenkaarten, maar is tevens voorzien van een intern geheugen van 12 MB, zodat u ook kunt fotograferen als de camera geen kaart bevat.

Voor gebruikers die films met geluid willen opnemen is de COOLPIX S2 de ideale keus vanwege vier filmstanden met 15 beelden per seconde en een VGA-resolutie. De opgenomen films kunnen desgewenst op een televisie worden bekeken.

En als het gaat om afdrukken: de COOLPIX S2 is PictBridge-compatibel, waardoor de camera rechtstreeks op elke compatible printer kan worden aangesloten en u kunt afdrukken zonder tussenkomst van een computer. Tot slot wordt de COOLPIX S2 geleverd met Nikon's PictureProject-software waarmee de gebruiker foto's kan bewerken, ordenen en delen.

(1) Testresultaten van Nikon wijzen uit dat de weerbestendige body van de COOLPIX S2 'spatwaterbestendig' is volgens de norm IEC 60529 IPX4. De camera is dus niet waterdicht en mag nooit in water worden ondergedompeld.
(2) ED-glas (Extra-low Dispersion) van Nikon biedt een superieure scherpte en optimale kleurcorrectie.
(3) Industrienorm voor het meten van de gebruiksduur van camerabatterijen. Gemeten bij 25 graden Celsius; zoom is aangepast bij elke opname, ingebouwde flitser is gebruikt om de andere opname, beeldkwaliteit en -formaat ingesteld op Normaal.

Nikon COOLPIX S2 overige eigenschappen:


- Zeer compacte afmetingen van 91,9 x 59 x 22 mm (B x H x D)
- Lichtgewicht: circa 140 gram (zonder batterij en geheugenkaart)
- BSS (Best Shot Selector) kiest automatisch de beste opname uit een reeks van tien achtereenvolgende opnamen en slaat deze op
- 4 van de 16 onderwerpsstanden bieden compositie-assistentie (Portret, Nachtportret, Sport, Landschap)

- 3 filmstanden met geluid en een stand voor intervalfilm
- Ruisonderdrukking zorgt voor een natuurgetrouwere kleurreproductie in combinatie met bepaalde onderwerpsstanden

- Met de tijdzonefunctie kunt u de lokale tijd instellen, waar ter wereld u zich ook bevindt

- Spraakopnamen van maximaal 30 minuten of maximaal 5 uur met een SD-kaart van 256 MB

- Alle knoppen bevinden zich op doordachte posities op de achterzijde van de camera, zodat ze gemakkelijk te bedienen zijn
- 4x digitale zoom

- Enkelvoudig AF en Continu AF kunnen worden geselecteerd in de filmstand

- Witbalansinstellingen: Automatisch met DDL-sturing, 5 handmatige standen (Daglicht, Gloeilamplicht, TL-licht, Bewolkt en Flitslicht) en Vooringestelde witbalans

- Weergaveopties: Enkelvoudig, 4 of 9 miniaturen, Diashow
- Ingebouwde flitser: instellingen voor Automatisch flitsen, Rode-ogenreductie door middel van voorflits, Altijd flitsen, Flitser uit en Flitsen met lange sluitertijd

Verwachte verkoopstart
De COOLPIX S2 komt naar verwachting in juni 2005 op de markt.

Op onze Product Catalogus vindt u informatie over dit en andere Nikon producten. Zie www.incabv.nl.

Neem contact op met Inca Import b.v. via pers@incabv.nl voor meer informatie, productfoto's en/of illustratiemateriaal:

Met vriendelijke groet,

Frans Veraart (Product Manager)
Inca Import BV
Tel. 023-5101911

Opmerking: specificaties, ontwerp, productnaam, accessoires en introductiedatum kunnen per land/regio verschillen en kunnen zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant worden gewijzigd.
Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Mei 2005

(c)2005 Inca Import BV namens Nikon Corporation

18 mei 05 08:44